Skikkelig saftig lavkarbo gulrotkake!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi håper du vil like kaken like godt som oss. Bunnen er saftig og har smak av nøtter, gulrøtter og krydder som kardemomme og kanel.
Kremen er en deilig smørkrem med smak av vanilje. Rett og slett en kake som vil falle i smak hos de fleste.
Denne kaken er glutenfri. Bunnen kan også enkelt lages melkefri dersom du bruker melkefritt smør. Det samme med smørkremen, dersom du velger melkefritt smør og kremost uten melk.
Vi har brukt knaskegulrøtter i kaken fordi denne type gulrot har færre karbohydrater enn fullvoksne gulrøtter. Knaskegulrøtter har 4.2 gram karbohydrater per 100 gram mens store gulrøtter har 6.7 gram karbohydrater per 100 gram.
Vi har også brukt pekannøtter i kakebunnen. Du kan bruke de nøttene du foretrekker.
Sjekk gjerne vår andre oppskrift på lavkarbo gulrotkake som lages i rund kakeform, lavkarbo gulrotkake.
Du finner alle våre oppskrifter på lavkarbo kaker her.
LAVKARBO GULROTKAKE MED NØTTEBUNN I LANGPANNE
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kakebunn
- 400 g knaskegulrøtter
- 200 g pekannøtt
- 7 egg (str. M-L)
- 200 g Finesse bakesukker
- 100 g smeltet meierismør
- 200 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 70 g havrefiber
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemomme
Smørkrem
- 250 g romtemperert meierismør
- 400 g romtemperert kremost naturell
- 125 g Finesse bakesukker
- 0.5 ts vaniljepulver
Fremgangsmåte
Kakebunn
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Skrell gulrøttene før du finrasper de.
- Kjør pekannøtter i en foodprosessor til grovt mel.
- Pisk egg og finesse bakesukker til eggedosis.
- Hell pekannøtter, gulrøtter og de øvrige ingrediensene til bunnen i bollen med eggedosis. Bland godt.
- Hell røren i en liten langpanne med bakepapir. Bre røren jevn utover. (Form ca. 30x40 er ideell størrelse).
- Stekes på midterste rille i ovnen i 30-35 minutter. Sjekk underveis og ta den ut når den er gjennomstekt. Den skal være brun på toppen. Avkjøl kaken i formen.
Smørkrem
- Pisk alle ingrediensene til smørkremen godt sammen i en bakebolle.
- Smør kaken med kremen. Dersom du smører kremen utover når kaken er litt lunken er det litt enklere å få den jevn. (Ps, de små kornene fra finesse bakesukker i kremen løser seg opp etter kort tid).