Talg – en glemt skatt innen hudpleie

Talgbasert hudpleie

Av Janne Walle – personlig trener med bachelor i ernæringsfysiologi

Talgbasert hudpleie er fortsatt ukjent for mange. Tradisjonelt har talg vært en godt utnyttet ressurs, også innen helse og velvære. Min erfaring er at interessen er økende.

Fettsyresammensetning i talg ligner hudens egen fettsyreprofil. Talgbasert hudpleie absorberes derfor effektivt, trekker dypt inn, uten å tette porer. Huden tilføres fuktighet som varer og oppleves myk og smidig.

Det vi smører på huden blir en del av oss. Vi bør alle være opptatt av hva vi påfører huden vår, og det beste er mest mulig naturlige produkter uten ukjente ingredienser skjult bak fremmede navn.

Talg er den perfekte base for hudpleieprodukter. Talg er naturlig næringsrikt og inneholder de fettløselige vitaminene A, D, E og K. Derfor kan kremer av høy kvalitet produseres ved å tilføre kun et minimum av andre ingredienser. Ukompliserte produkter med lett forståelige innholdslister gjør det enklere for oss som forbrukere å ta gode valg.

Talget jeg bruker kommer hovedsakelig fra området rundt nyrene fra 100 % gressforet storfe. Mine samarbeidspartnere er bønder med fokus på dyrevelferd. Talg er en verdifull skatt fra dyr som vi ikke kan la gå til spille.

Under produksjon av kremer går talget gjennom en utsmeltingsprosess over flere dager. Renset talg har en mild naturlig lukt. Ved å tilsette eteriske oljer får man den duften man ønsker, og noen føler også positive helseeffekter av eteriske oljer.

Naturlige produkter med få ingredienser kan passe for alle, særlig de med allergier og sensitiv hud.

Med bakgrunn som personlig trener og bachelor i ernæringsfysiologi er jeg opptatt av helhetlig god helse, en sterk og frisk kropp som tilføres det som er riktig og nødvendig og ikke det som er unødvendig og skadelig.

Ærlig by Walle

Janne driver selskapet Ærlig by Walle, som selger hudprodukter basert på talg fra glade kuer. Med bakgrunn som personlig trener og bachelor i ernæringsfysiologi er hun opptatt av helhetlig god helse, en sterk og frisk kropp som tilføres det som er riktig og nødvendig.

Nettside: bywalle.no

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search