Lavkarbo gulrotkake, som får tennene til å løpe i vann!!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo gulrotkake er ikke en avansert kake å lage også er det en kake som de fleste liker.
Visste du at innholdet av karbohydrater varierer etter modningsgraden på gulroten? Knaskegulrøtter har færre karbohydrater enn fullmodne gulrøtter.
Knaskegulrøtter har 4.2 gram karbohydrater per 100 gram, babygulrot har 4 gram karbohydrater per 100 gram og fullvokste gulrøtter har 6.7 gram karbohydrater per 100 gram. Vi har brukt knaskegulrøtter i denne oppskriften.
Gulrotkaken er glutenfri. Selve kaken er også laktosefri, med unntak av toppingen. Ønsker du en laktosefri topping kan du bruke laktosefri fløte og laktosefri kremost, slik at hele kaken blir laktosefri.
Har du ikke havrefiber kan du erstattet dette med lik mengde kokosmel eller med 1 toppet ss Fiberhusk (psyllium). Du kan også bruke den søtningen du foretrekker. Vi har valgt finesse bakesukker i denne oppskriften. Vær obs på at finesse bakesukker er dobbelt så søtt som sukker og at det derfor ikke kan byttes i lik mengde med alle typer søtning. Du finner mer informasjon om dette her.
Vi har mange flere gode oppskrifter på lavkarbo kaker, som du finner her.
Lavkarbo - saftig gulrotkake
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kakebunn
- 200 g knaskegulrøtter
- 100 g valnøtter
- 4 egg
- 125 g Finesse bakesukker
- 50 g smeltet meierismør
- 200 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 20 g havrefiber
- 2 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- 0.25 ts muskat
Ostekrem
- 2 dl kremfløte
- 150 g romtemperert kremost naturell
- 30 g Finesse bakesukker
- 1 ts vaniljesukkr evt. vaniljepulver
Toppingforslag
- Valnøtter
- Kanel
Fremgangsmåte
Kakebunn
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Skrell og rasp gulrøttene og grovhakk nøttene med en kniv.
- Pisk egg og søtning til eggedosis. Bland inn alle de andre ingrediensene til kaken i eggedosisen.
- Smør en 24 cm rund kakeform med smør eller olje før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å bre røren jevnt utover.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
- Avkjøl kaken i formen.
Ostekrem
- Pisk sammen alle ingrediensene til fast krem. Smør ostekremen på avkjølt kake.
- Topp kaken med hakkede valnøtter og litt kanel etter ønske.
Å herrefred! Noe så syndig godt! Denne blir nok en gjenganger her i huset!
Hei, jeg forstår ikke hvordan denne kaken er lavkarbo ettersom det er 80g karbohydrater pr gram i bakesukkeret?😊
Hei, karbohydratene du henviser til her er polyoler som ikke taes opp i tarmen og derfor ikke påvirker blodsukkeret. Se alltid etter sukkerarter og polyoler for å sjekke hvor karbohydratene kommer fra. Sukkerarter påvirker blodsukkeret, mens polyoler er lavkarbo. Men se opp for polyoler som heter maltitol, da de kan påvirke blodsukkeret mer og gi luft- og magesmerter. Du kan lese mer her. https://omhelse.no/sukkeralkoholer-polyoler/
Ok, takk😊Er ny med dette lavkarbogreiene😅
Kan denne kremen lages melkefri?
Du kan forsøke å lage glasur av margarin uten melk og piske det sammen med melkefri smøreost, litt sitronsaft og den søtningen du foretrekker. Jeg har ikke testet det selv, men ser for meg at det kan fungere 🙂
Vet du hvor man kan få kjøpt melkefri smøreost?
De selger det på Meny og i noen helsekost, for eksempel Kinsarvik 🙂 Philadelphia har en versjon laget med havre som bare har 2,2 g karbohydrater per 100 gram. Ellers er det andre merker som har litt flere karbohydrater. Jeg har ikke smakt noen av disse og kan ikke gi anbefaling angående smak, så her må du bare prøve deg frem.
Kjempegod kake. Egentlig er det mest jeg som spiser lavkarbo her i hjemmet, men 18-åringen her syns denne kaken var mye bedre enn «vanlig» gulrotkake 😋 Kremen er mye bedre, ikke så søt og mektig og bunnen falt meget i smak mye pga valnøttene. En kake som blir laget igjen og igjen 😃😃😃 Takker så mye for en herlig oppskrift
Tusen takk for kjempefin tilbakemelding!! 🙂
Hei. ka kan man bruke istenfor nøtter på grunn av jeg har nøttealergi?
Hei, i denne oppskriften tror jeg det blir utfordrende å bytte mandlene med noe annet fordi det skal så mye mandelmel i kaken. Men hva med å tilsette raspet gulrot og litt kanel i denne oppskriften; https://omhelse.no/lavkarbo-sukkerbrod/ 🙂
Hei 🙂
Gulrotkaken ser nydelig ut. Kan den fryses?
Det kan den.
Super oppskrift, nydelig kake. Jeg byttet ut noen av hasselnøttene med pecannøtter, ca 1/4 av de 100 grammene. 🤩🤩. Kaken var farlig god!! 😊
Man skulle ikke tro at kaken er lavkrbo.👍🏼❤️
Ja! Ikke sant. Må bare innrømme at vi er HELT enig!!
Lagde den i går, den er veldig god 😋 Faktisk bedre dagen etter, enn samme dag som den er laget. Spesielt kremen kom seg til neste dag 😃
Hei, så kjekt å hØre! Tusen takk for tilbakemeldingen 😀
Jeg synes røren ble for hard og fast. Hadde ikke havrefiber og valgte 10 gr pofiber i stedet. Måtte ha 1-2 dl fløte i tillegg i bunnen for å få den mer flytende. Har ikke smakt enda, men håper det går bra.
Røren skal være litt fastere enn en vanlig kakerøre og den må bres ut i en kakeform med slikkepott. Men det gikk sikkert fint med litt mer kremfløte 🙂
Nydelig
Så kjekt 🤩🙏