Lavkarbo dalgona kaffe

Lavkarbo dalgona kaffe, en kaffetrend som opprinnelig kommer fra Sør-Korea. Kaffen lages opprinnelig med sukker, som gir ett fluffy resultat. Tagatesse er en super erstatter for sukker. Sukrin og natrentabletter fungerer også. Dalgona er navnet på en tradisjonell karamell fra Sør-Korea. Kaffeskummet minner om denne karamellen, som er grunnen for at kaffen har fått samme navn.

Dersom du ønsker koffeinfri dalgona kan du lage dette med koffeinfritt kaffepulver.

Du kan servere dalgona både som iskaffe eller som varm kaffe. Dersom du ønsker varm dalgona varmer du mandelmelken før du tilsetter kaffeskummet. Du kan også bruke kaffefløte istedenfor mandelmelk.

Dersom du er glad i kanel, smaker denne kaffen nydelig med ett dryss av kanel på toppen. Vil du ha oppskrift på keto kaffe / fettkaffe, finner du oppskrift her.

  • Kopper: 2
  • Tid: 10 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 4 ss frysetørret kaffe
  • 2 toppete ss tagatesse
  • 4 ss varmt vann
  • 6 dl usøtet mandelmelk
  • isbiter
Fremgangsmåte
  1. Varm opp vann.
  2. Bland frysetørret kaffe, tagatesse og vann sammen. Dette skal blandes sammen helt til det skummer seg. Du kan enkelt gjøre dette ved å riste ingrediensene i ett syltetøyglass, eller bruker en melkeskummer.
  3. Legg isbiter og mandelmelk i to glass. Topp glassene med kaffeskummet.
  4. Rør rundt og nyt ett glass med lavkarbo dalgona kaffe!
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search