Keto kaffe, fettkaffe, bulletproof coffee

Keto kaffe, fettkaffe eller bulletproof coffee – er ulike navn på denne nydelige kaffen som vil gi deg en kraftfull start på dagen. Skuddsikker kaffe er blitt mer og mer populært blant de som lever en lavkarbo livsstil.

Keto kaffe er fint som frokosterstatter, da kaffen er tilsatt fett som vil holde kroppen og hjernen fokusert og i gang. MCT-olje (Medium Chain Triglycerides) er en fettkilde som består av mellomlange fettsyrer fra kokosoljen.

MCT-olje kjøper du på helsekost eller utvalgte dagligvareforretninger.  Fettsyrene omgjøres raskt i kroppen til energi som varer lenge. Det som er fint med energi fra fettkilder er at det ikke påvirker blodsukkeret, slik at du holder ett stabilt blodsukker.

Fettkaffe er ikke bare for de som lever en lavkarbo livsstil. Fettkaffe anbefales som energidrikk før trening slik at du sparer glykogenlagrene og vil oppleve lengre utholdenhet.

Det finnes mange ulike oppskrifter på keto kaffe. Noen er med egg, noen med fløte, noen med kunstig søtning, noen med kokosmelk, for å nevne noen av variasjonene.

Du kan selv prøve deg frem til den oppskriften som gir deg best metthetsfølelse. Vi syntes at egget bidrar til å øke metthetsfølelsen, samtidig som vi drar nytte av eggets næringsstoffer.

Dersom du er glad i kanel, smaker denne kaffen nydelig med ett dryss av kanel på toppen.

Keto kaffe oppskrift

omhelse.no

 • Kopper: 2
 • Tid: 10 min
 • Nivå: Lett
Ingredienser
 • 350 ml varm kaffe
 • 2 ss smør
 • 2 ss MCT-olje
 • 50 ml kremfløte
 • 1 rått egg
Fremgangsmåte
 1. Lag rykende varm kaffe.
 2. Bland alle ingrediensene i en blender frem til du får ett fint skum på toppen. Dersom du ikke har blender kan du fint vispe sammen ingrediensene for hånd.
 3. Du kan lage keto kaffe uten egg og bytte kremfløte med kokosmelk, og smør med smør uten melk, dersom du ønsker en vegansk og/eller laktosefri variant.
 4. Server keto kaffe i glass/kopp og nyt.
 5. Dersom du har rester av kaffen og varmen den opp igjen, må du være obs på at egget kan koagulere og gi klumper i kaffen. Vi anbefaler da å lage keto kaffe uten egg, dersom du vil lagre en kopp og drikke senere.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search