Lavkarbo chiapudding

Chiapudding med skogsbær og frokostblanding

Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær. Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk. Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde ett jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.

Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, kornblanding, smoothie, eller lage en deilig lavkarbo chiapudding, slik som vi har gjort. Dette er en nydelig frokost. Det er faktisk så godt at du til og med kan servere det som dessert.

Når puddingen er ferdig kan du toppe den med det du liker. For eksempel bær, kokosmasse eller lavkarbo frokostblanding som du finner oppskrift til her.

  • Pers: 1
  • Tid: 15 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 2 strøkne ss chiafrø
  • 2 dl økologisk kokosmelk (ikke lett)
  • 1 klype økologisk vaniljepulver (kan droppes)
  • 50 gram skogsbær (evt. andre bær du liker)
Fremgangsmåte
  1. Rist kokosmelken godt, slik at fettet blander seg godt inn i melken. Bland chiafrø, kokosmelk og vaniljepulver i en skål eller plastboks. Lager du den direkte i en plastboks med lokk kan du enkelt ta puddingen med deg som nistemat.
  2. Legg skogsbær på toppen av puddingen.
  3. Puddingen vil være flytende frem til frøene har begynt å svelle. Dette tar opp til ti minutter. Sett chiapuddingen i kjøleskapet og la den stå der frem til du skal spise den, tidligst innen ti minutter. Den kan gjerne stå over natten i kjøleskapet.
  4. Lavkarbo chiapudding er best om du serverer den med for eksempel bær, kokosmasse og/eller lavkarbo frokostblanding, som du finner oppskrift til her.

Chiapudding med kaffe og sjokolade

Har du lyst på noe veldig godt, men fremdeles spise noe sunt? Da anbefaler vi denne deilige kaffe og sjokolade chiapuddingen, servert med rømme, jordbærsaus, bær og frokostblanding.

  • Pers: 1
  • Tid: 15 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser puddingen
  • 0.5 ts instant kaffe
  • Kokt vann til ca. ett eggeglass
  • 1 ts økologisk rå kakaopulver (evt. vanlig kakaopulver)
  • 2 strøkne ss chiafrø
  • 2 dl økologisk kokosmelk (ikke lett)
  • 1 klype økologisk vaniljepulver (kan droppes)
  • 1 klype Himalaya salt (evt. vanlig salt)
Ingredienser topping
  • Ca 50 gram frosne eller ferske jordbær (evt. andre bær du liker)
  • 1-2 ss rømme (velg selv om du vil ha lett variant eller seterrømme)
  • Friske blåbær eller andre bær
  • Kokosflak/kokosmasse
  • Frokostblanding, oppskrift her
Fremgangsmåte pudding med kaffe og sjokolade
  1. Varm nok vann til å fylle ett eggeglass. Løs opp kaffepulveret i eggeglasset med vannet.
  2. Tilsette kaffen i en skål og rør inn sjokoladepulver.
  3. Rist kokosmelken godt før du åpner den, slik at kokosfettet blander seg godt inn i kokosmelken.
  4. Bland de øvrige ingrediensene i skålen og rør godt. Puddingen blir fastere etter at den har fått svelle. Sett blandingen i kjøleskap i minimum ti minutter slik at den tykner.
  5. Kjør jordbær eller andre bær i en blender, så du får en fin rennende saus.
  6. Lavkarbo chiapudding med kaffe og sjokolade serveres i en skål eller glass. Legg først 1-2 ss rømme i skålen, fyll på med chiapudding og topp med jordbærsaus. Avslutt med å strø over valgt topping. Det er veldig godt med friske bær og noe crunchy.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search