Lavkarbo pizzasnurrer

Lavkarbo pizzasnurrer

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Lavkarbo pizzasnurrer er en høyst anbefalt oppskrift fra oss. Som du ser i oppskriften har vi laget halvparten av pizzasnurrene med hvit saus og skinke, og andre halvparten med lavkarbo pizzasaus med kjøttdeig.

Begge bollene er nydelig på hver sin måte. Du kan enten gjøre som oss, dele deigen i to eller lage alle bollene med ditt favoritt fyll. Mengden på pizzafyllet er skrevet i ca. mål. Bestem hvor mye fyll du ønsker på dine boller.

Spar gjerne litt av den hvite sausen til pizzasnurrene er ferdig. Det smaker nydelig med denne sausen på bollene.

Lavkarbo pizzasnurrer kan du servere som middag eller som skikkelig god nistemat. Pizzasnurrene er glutenfri og nøttefri.

Disse bollene er myke, saftige og luftige. Grunnen for at disse bollene er så luftige som de er, er fordi det er brukt gjær i deigen.

Det er i utgangspunktet uvanlig å anvende gjær i lavkarbo bakst, fordi gjæren ikke har noen funksjon med mindre den blir matet med sukker. Vi ønsker selvsagt ikke sukker i brødet og har derfor undersøkt hvordan vi kan aktivere gjæren, uten sukker.

Du kan lese mer om hvilke metode vi bruker for å aktivere gjæren i lavkarbo bakst i denne artikkelen; Gjær i lavkarbo bakst, omhelse-metoden.

Vi bruker yaconsirup til å aktivere gjæren. Du kan bytte yaconsirup med inulinpulver eller andre søtningsstoffer som inneholder inulin, dersom du ønsker det. Vi syntes yaconsirup er det som fungerer best til dette formålet. Men du kan erstatte 1 ss yaconsirup med 2 ts inulinpulver. 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

Lavkarbo pizzasnurr

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PIZZASNURRER

5 fra 2 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 10 deig (1 deig gir ca. 10 pizzasnurrer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 221kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 15g | Fett: 14g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Pizzasnurrer

  • 25 gram fersk gjær eller tørrgjær
  • 1 ss yaconsirup evt. lik mengde finesse bakesukker, tagatesse eller inulinpulver
  • 0.5 dl lunkent vann (maks 37 grader ved ferskgjær)
  • 40 gram smør smeltet
  • 200 gram cottage cheese
  • 2 egg
  • 1 ts eplesidereddik
  • 3 ss fiberhusk
  • 50 gram havrefiber (inneholder 0 gram karbohydrater)
  • 45 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 1 ss sukrinsirup gold
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • Olje til å pensle bollene

Kjøttdeigsaus

Hvit saus med skinke

  • 6 ss creme fraiché
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 neve fersk timian
  • 1 klype salt
  • 100 til 150 gram skinke i strimler
  • 75 til 100 gram ost revet

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland lunkent vann i en bolle, sammen med gjær og yaconsirup. Rør godt slik at gjæren løses opp. La dette stå i bollen i 10 minutter mens du gjør klart det andre. Du ser at gjæren er aktivert når det dannes et tynt skumlag på toppen av gjærblandingen.
  • Bruk en stavmikser eller foodprosessor til å blande cottage cheese, egg, eddik og smeltet smør til en klumpfri masse.
  • Tilsett cottage cheese blandingen i bollen med aktivert gjærblanding og rør dette inn.
  • Bland inn alle de andre ingrediensene, bortsett fra ingrediensene til fyllet, og bland deigen raskt sammen.
  • Legg deigen mellom to bakepapir. Bruk en kjevle til å lage et rektangel med ca. 1 cm tykkelse på deigen. Litt tykkere enn en ordinær pizzadeig. Fjern det øverste bakepapiret.

Lavkarbo pizzasnurr med kjøttdeigsaus (alt. 1)

  • Stek kjøttdeig og bland dette med pizzasaus. Avkjøl fyllet litt før du smører det på halve eller hele deigen. Strø over revet ost.

Lavkarbo pizzasnurr med hvit saus og skinke (alt. 2)

  • Kjør creme fraiche, hvitløk, salt og timian i en blender til en jevn saus. Smører dette på andre halvdel av bunnen, evt. hele. Strø over skinke og revet ost.

Ferdigstill pizzasnurrene

  • Rull sammen deigen ved hjelp av bakepapiret og forsøk å pakk deigen godt sammen. Del pølsen i ca. 10 like store deler. Begynn i midten og jobb deg utover, slik at bollene får lik størrelse. Legg bollene på et bakebrett med bakepapir. Smør toppen med litt olje og legg gjerne litt ekstra revet ost på toppen.
  • Bollene trenger ikke å heve. De holder best formen dersom de stekes umiddelbart etter forming.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter.
  • Server lavkarbo pizzasnurrer rykende fersk og topp de gjerne med resten av creme fraiché blandingen, dersom du har mer til overs.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Eira
    Svar

    5 stars
    Fått helt elsk på linfrømel etter jeg bakte polarbrødet deres. Deigen ble så smidig, smuldret seg ikke og var helt nydelig å jobbe med. Kan man bytte ut kokosmel med linfrømel? Bør kanskje redusere egg? Har dere fått testet ut linfrømel i sånne typer bakst også? Skulle gjerne ha prøvd å bruke det i pizza, paibunner osv men jeg vet ikke 😅 kom gjerne med flere oppskrifter med linfrømel 😍

    • Stina Nilsen
      Svar

      Jeg liker også linfrømel veldig godt! Fin erstatter for egg og fiber i bakst. Jeg har prøvd linfrømel i brød og rundstykker, men har foreløpig ikke funnet et godt blandingsforhold som gir god bakst. Jeg finner forhåpentligvis et godt blandingsforhold en gang 😀

  • Heidi Katrine Matre
    Svar

    Jeg syns pizzasnurrene ble litt for søte selv om jeg kuttet Sukrin gold, altså kun med Yacon-sirupen. Må det så mye som 1 ss til i denne oppskriften for å mate gjæren? Og.. trenger gjæren mat så lenge man ikke skal la det heve?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei
      Du trenger inulin for å aktivere gjæren. Men du kan bruke finesse bakesukker eller andre søtningsmidler med inulin. Det vil antakelig gi mer søtsmak i deigen enn yaconsirup. Men prøv deg gjerne frem med litt mindre for å se om bollene blir indre søte. 1 ss gir søtning tilsvare 1 ss sukker, som er lite for den store deigen. Men prøv gjerne med 1 ts 🙂

  • Gunn Heidi Andersen Svendsberget
    Svar

    5 stars
    skal ikke deigen i disse heve? Tusen takk for fantastiske oppskrifter 🙂

    • omhelse.no
      Svar

      Hei,
      Bare hyggelig 🙂
      Vi har valgt å ikke heve disse før de stekes fordi vi syntes de blir like god uten heving. Vi pleier å heve deig som ikke har så mye fyll som disse, slik at resultatet blir så luftig som mulig. Du kan selvsagt heve pizzasnurrene dersom du ønsker det 🙂
      Gi oss gjerne en lyd om det skulle være noe mer!
      Hilsen Stina

  • Janks
    Svar

    Hei
    Er det 15g eller 3ss som er riktig? 3 ss fiberhusk veier langt mer enn 15g. Kanskje dere mener ts istedenfor ss. Jeg bakte med 3ss fiberhusk og deigen var veldig fast. Det falt uansett i smak hos både store og små her i hus😊

    • omhelse.no
      Svar

      Hei. Takk for melding. Så kjekt at det falt i smak! 3ss som ikke er toppet, men strøkne. Det blir ca 15g når de veies. 👍

  • Anne
    Svar

    Kan man bruke fettredusert kokosmel? 😊

    • omhelse.no
      Svar

      Hei, Ja det kan du. Det er fettredusert mandelmel vi også har brukt 🙂
      Hilsen Stina

  • Lene
    Svar

    Hei. Er det mulig å bruke et alternativ til havrefiber?

  • Inger-Mari Vestlund
    Svar

    Kan man bytte ut kokosmel med noe annet? 😀

    • omhelse.no
      Svar

      Hei. Ja du kan prøve med fettredusert sesammel eller øke mengden havrefiber, men her må du nesten bare prøve deg frem. Lykke til! 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search