Lavkarbo pizzasnurrer

Lavkarbo pizzasnurrer

Lavkarbo pizzasnurrer er en høyst anbefalt oppskrift fra oss. Som du ser i oppskriften har vi laget halvparten av pizzasnurrene med hvit saus og skinke, og andre halvparten med lavkarbo pizzasaus med kjøttdeig. Begge bollene er nydelig på hver sin måte. Du kan enten gjøre som oss, dele deigen i to eller lage alle bollene med ditt favoritt fyll. Mengden på pizzafyllet er skrevet i ca. mål. Bestem hvor mye fyll du ønsker på dine boller.

Spar gjerne litt av den hvite sausen til pizzasnurrene er ferdig. Det smaker nydelig med denne sausen på bollene.

Lavkarbo pizzasnurrer kan du servere som middag eller som skikkelig god nistemat. Pizzasnurrene er glutenfri og nøttefri.

Disse bollene er myke, saftige og luftige. Grunnen for at disse bollene er så luftige som de er, er fordi det er brukt gjær i deigen.

Det er i utgangspunktet uvanlig å anvende gjær i lavkarbo bakst, fordi gjæren ikke har noen funksjon med mindre den blir matet med sukker. Vi ønsker selvsagt ikke sukker i brødet og har derfor undersøkt hvordan vi kan aktivere gjæren, uten sukker.

Du kan lese mer om hvilke metode vi bruker for å aktivere gjæren i lavkarbo bakst i denne artikkelen; Gjær i lavkarbo bakst, omhelse-metoden.

Vi bruker yaconsirup til å aktivere gjæren. Du kan bytte yaconsirup med inulinpulver eller andre søtningsstoffer som inneholder inulin, dersom du ønsker det. Vi syntes yaconsirup er det som fungerer best til dette formålet. Men du kan erstatte 1 ss yaconsirup med 2 ts inulinpulver. 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Oppskrift til lavkarbo pizzasnurrer

omhelse.no

  • Antall: ca.10
  • Tid: 90 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 25 gram fersk gjær eller 1 ss tørrgjær
  • 1 ss yaconsirup (les informasjon i teksten over)
  • 0.5 dl lunkent vann (maks 37 grader ved ferskgjær)
  • 40 gram smeltet smør
  • 200 gram cottage cheese
  • 2 egg
  • 1 ts eplesidereddik
  • 15 gram/3 ss fiberhusk
  • 50 gram havrefiber (inneholder 0 gram karbohydrater)
  • 45 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 1 ss Sukrin gold sirup
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • Olje til å pensle bollene
Ingredienser pizzasaus med kjøttdeig
Ingredienser hvit saus med skinke
  • 6 ss creme fraiché
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 neve fersk timian
  • 1 klype salt
  • 100-150 gram skinke i strimler
  • 75-100 gram revet ost
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 180 grader.
  2. Bland lunkent vann i en bolle, sammen med gjær og yaconsirup. Rør godt slik at gjæren løses opp. La dette stå i bollen mens du gjør klart det andre.
  3. Bruk en stavmikser eller foodprosessor til å blande cottage cheese, egg, eddik og smeltet smør til en klumpfri masse.
  4. Tilsett cottage cheese blandingen i bollen med gjær og rør dette inn.
  5. Bland inn alle de andre ingrediensene, bortsett fra ingrediensene til fyllet, og elt dette i minimum fem minutter med miksmaster med eltetupp.
  6. Legg deigen mellom to bakepapir. Bruk en kjevle til å lage et rektangel med ca. 1 cm tykkelse på deigen. Litt tykkere enn en ordinær pizzadeig. Fjern det øverste bakepapiret.
  7. Lavkarbo pizzasnurr med pizzasaus og kjøttdeig:  Stek kjøttdeig og bland dette med pizzasaus og smør dette på halve eller hele deigen, avhengig av om du ønsker å lage alle bollene med pizzasaus. Strø over revet ost.
  8. Lavkarbo pizzasnurr med hvit saus og skinke: Kjør creme fraiche, hvitløk, salt og timian i en blender til en jevn saus. Smør dette på andre halvdel av bunnen, evt. hele dersom du ønsker å bare lage pizzasnurr med hvit saus. Strø over skinke og revet ost.
  9. Rull sammen deigen ved hjelp av bakepapiret og forsøk å pakk deigen godt sammen. Del pølsen i ca. 10 like store deler. Begynn i midten og jobb deg utover, slik at bollene får lik størrelse. Legg bollene på et bakebrett med bakepapir. Smør toppen med litt olje og legg gjerne litt ekstra revet ost på toppen.
  10. Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter.
  11. Server lavkarbo pizzasnurrer rykende fersk og topp de gjerne med resten av creme fraiché blandingen, dersom du har mer til overs.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Janks
    Svar

    Hei
    Er det 15g eller 3ss som er riktig? 3 ss fiberhusk veier langt mer enn 15g. Kanskje dere mener ts istedenfor ss. Jeg bakte med 3ss fiberhusk og deigen var veldig fast. Det falt uansett i smak hos både store og små her i hus😊

    • omhelse.no
      Svar

      Hei. Takk for melding. Så kjekt at det falt i smak! 3ss som ikke er toppet, men strøkne. Det blir ca 15g når de veies. 👍

  • Anne
    Svar

    Kan man bruke fettredusert kokosmel? 😊

    • omhelse.no
      Svar

      Hei, Ja det kan du. Det er fettredusert mandelmel vi også har brukt 🙂
      Hilsen Stina

  • Lene
    Svar

    Hei. Er det mulig å bruke et alternativ til havrefiber?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei,
      Du du kan for eksempel se på vår oppskrift på grove kanelsnurrer og bruke den som base.
      Men da tilsetter du ikke kardemomme, kanel og søtning. I den oppskriften bruker vi pofiber istedenfor havrefiber 🙂
      Her er link:
      https://omhelse.no/lavkarbo-grove-kanelboller/

      Hilsen Stina

  • Inger-Mari Vestlund
    Svar

    Kan man bytte ut kokosmel med noe annet? 😀

    • omhelse.no
      Svar

      Hei. Ja du kan prøve med fettredusert sesammel eller øke mengden havrefiber, men her må du nesten bare prøve deg frem. Lykke til! 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search