
Ja takk, meld meg på (gratis)
Søtstoff vs sukker
Har du noen gang startet på et bakeprosjekt, for så å oppdage at du har et annet søtstoff enn det som er brukt i oppskriften?
Da må du finne ut hvor søtt ditt søtstoff er sammenlignet med det i oppskriften. Det må googles og regnes. Det slipper du nå.
Vi har laget en oversikt over de vanligste søtstoffene og hvor søte de er i forhold til sukker, slik at du raskt kan finne ut av dette. Savner du et søtstoff i tabellen så gi oss gjerne beskjed. Håper denne er til hjelp.
Hvor søtt er søtstoffet sammenlignet med sukker:
Søtstoff | Sukker |
---|---|
Allulose | 70% så søtt som sukker |
Erytritol | 70% så søtt som sukker |
Finesse bakesukker | 200% (dobbelt så søtt som sukker) |
Maltitol | 90% så søtt som sukker |
Munkfrukt-esktrakt (produkter med munkfrukt/mogrosider) | Ca 150-200 ganger så søtt |
Stevia (steviol glykosider) | 200-300 ganger så søtt |
Sukrin | 70% så søtt som sukker |
Sukrin:1 | 100% (like søtt som sukker) |
Sukrinmelis | 100% (like søtt som sukker) |
Sukrin gold | 100% (like søtt som sukker) |
Sukrin + | 200% (dobbelt så søtt som sukker) |
Sukrinsirup (alle) | 100% (like søtt som sukker) |
Tagatesse (inkl. Monster) | 200% (dobbelt så søtt som sukker) |
Dambert Tagatesse | 100% (like søtt som sukker) |
Tagatose | 92% så søtt som sukker |
Yaconsirup | Vanligvis ca 70% så søtt |
Sukralose | 600 ganger så søtt som sukker |
De fleste søtstoffprodukter kan kjøpes hos tights.no
Andre artikler om søtstoffer
Recent Posts
Viser 2 kommentarer
Fint om det ble lager utskriftsvennlige oppskrifter
Takk for innspill. Du kan høyreklikke på oppskriften og skrive ut siden. Om du kun vil skrive ut selve fremgangsmåten og ingrediens-listen, kan du velge dette etter du har klikket «skriv ut».