Er det vanlig at stress gir sterke magesmerter?

Spørsmål og svar: Stress og magesmerter

Jeg har en til tider veldig stressende jobb og veldig mye å gjøre. I de mest stressende periodene får jeg uten unntak veldig vondt i magen. Jeg sliter også med pusten, og noen ganger er det eneste som hjelper å ta en form for meditasjon hvor jeg setter meg ned i fem minutter og puster rolig inn og ut. Jobbsituasjonen bør endres, det er en ting, men er det vanlig at stress setter seg på magen på den måten? De jeg jobber sammen med og som er i samme situasjon sliter mer med skuldre og nakke.

-Anita

Hei Anita,

Vi reagerer forskjellig på stress og at du får vondt i magen av stress, er ikke en uvanlig reaksjon. Det jeg lurer på er om du har andre symptomer fra mage- og tarmsystemet. Det kan forklare hvorfor du får magesmerter ved stress.

Dersom du hyppig er plaget med løs mage, forstoppelse eller mye luft i magen, ville jeg oppsøkt en lege som kunne utrede deg for dette. Vi ser at matintoleranser kan ha betydning. Ved å fjerne det du eventuelt ikke tåler kan magesmertene bli mindre eller forsvinne. Håper dette kan være til nytte. Lykke til!

Hilsen Erik.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search