Marianne ville slutte med blodtrykksmedisinen – historie fra virkeligheten

Marianne ville slutte med blodtrykksmedisinen og gå ned i vekt

Marianne var 62 år da hun kom til konsultasjon hos meg fordi hun trengte hjelp til å redusere vekten.

Hun hadde også et sterkt ønske om å slutte med medikamentet som hun brukte mot høyt blodtrykk. Det var mange overvektige i Mariannes familie og søsteren hadde også høyt blodtrykk.

Da hun var i tyveårene drev hun mye med idrett og veide 67 kilo, men gradvis begynte vekten å øke. Hun hadde prøvd diverse slankekurer uten å lykkes.

Spiste tradisjonell kost

Marianne spiste en tradisjonell norsk og karbohydratrik, fettfattig kost. Kun i helgene spiste hun litt sjokolade eller et lite kakestykke. Hun hadde sluttet å trene, men gikk som regel en tur hver helg.

Hun var bekymret for helsen fordi vekten var så høy, og fastlegen hadde påvist høyt blodtrykk som hun fikk et medikament for.

Da hun kom til meg viste vekten 100 kilo, blodtrykket var 140/90 mm Hg og blodprøvene viste at hun hadde høy C-peptidverdi som uttrykk for insulinresistens.

Ønsket rask vektreduksjon

Marianne ønsket en rask vektreduksjon og startet derfor med en ketogen kost basert på naturlige råvarer laget fra grunnen, med maksimalt 20 gram karbohydrater per dag.

Hun kom tilbake etter fem uker og fortalte at hun trivdes på kosten og hadde ikke vært plaget med sult eller søthunger.

Vekten var redusert med 6 kilo, og hun merket tydelig at hun hadde mindre væske i ansikt, fingre og legger. Tanita-vekten viste at hun hadde tapt 2 kilo vann og 4 kilo fett.

Ved hjelp av ketogent kosthold har Marianne opplevd rask og varig vektnedgang i tillegg til at hun har sluttet med blodtrykkssenkende medisiner. Illustrasjonsfoto.

Sluttet med blodtrykksmedisiner

Marianne fortalte at hun hadde sluttet med blodtrykksmedikamentet på eget initiativ en uke før kontroll, for å se hva som skjedde.

Vi var begge spente da jeg målte blodtrykket, og til vår store glede var det nå helt normalt, 120/80 mm Hg.

Hun fortsatte med kosten og mistet 20 kilo på seks måneder og var veldig fornøyd med en medisinfri hverdag.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search