Lavkarbo amerikanske pannekaker – Ny og bedre oppskrift!

NY og BEDRE oppskrift, Amerikanske pannekaker 2.0!

Vi har utviklet vår «gamle» amerikanske pannekakeoppskrift og gjort den bedre på smak og gjort røren enklere å steke.

Amerikanske pannekakene skal være mer luftig enn ordinære pannekaker. De er også mindre i diameter. Du kan fint lage disse pannekakene flate, som ordinære pannekaker. Vi har brukt xanthan gum i oppskriften for å skape volum og luftige pannekaker. Du kan utelate dette og du vil få pannekaker som er flate, slik de fleste er vant til å spise pannekaker.

Amerikanske pannekaker serveres gjerne sammen med bacon, bær og rømmer eller krem.

Bringebær, jordbær og blåbær er bær som fint inngår i et lavkarbo kosthold, da bær inneholder få karbohydrater. Bringebær har bare 3.2 gram karbohydrater per 100 gram.

Pannekakene er glutenfri.

Trenger du tips til andre lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO AMERIKANSKE PANNEKAKER

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 40 mins
Antall: 1 batch (1 batch = 8 pannekaker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 137kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 9g | Fett: 10g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 4 egg
  • 130 gram cottage cheese
  • 1 dl usøtet mandelmelk evt. vann
  • 75 gram mandelmel ikke fettredusert
  • 15 gram havrefiber
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss sukrinmelis evt. annen søtning
  • 0,5 ts salt
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts eddik kan utelates, men gir litt ekstra heving
  • 0.5 ts xanthan gum kan utelates, se kommentar
  • Smør til steking
  • Evt. bacon og bær til servering

FREMGANGSMÅTE

  • Bland alle ingrediensene i en blender, helt til røren blir klumpfri. La røren svelle i et par minutter, før du begynner å steke.
  • Smelt smør i en stekepanne. Pannekakene skal stekes på medium varme.
  • Pannekakene skal være like små som lapper. Har du en stor stekepanne vil du ha plass til tre stk. av gangen i pannen. Hvis ikke steker du en eller to av gangen.
  • Snu pannekakene når det kommer luftbobler på oversiden og du ser at røren er fast nok til at den kan snus.

Kommentar

Xanthan gum bidrar til å holde røren sammen, slik at pannekakene blir høye. Du kan fint utelate dette og vil da få ordinære pannekaker. Begge deler smaker like godt. 
Server gjerne lavkarbo Amerikanske pannekaker, med bacon, bær og rømme eller krem.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search