Lavkarbo Amerikanske pannekaker





NY og BEDRE oppskrift, Amerikanske pannekaker 2.0!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Vi har forbedret vår «gamle» amerikanske pannekakeoppskrift for å endre på ingrediensene og for å bedre konsistensen. Den gamle oppskriften vår inneholdt xanthan gum.

Vi begrenser bruken av xanthan gum i våre oppskrifter og bruker det bare i oppskrifter hvor det blir vanskelig å finne et annet alternativ. Vi tror ikke det er farlig å spise xanthan gum av og til, og ønsker derfor å bare bruke det i oppskrifter på mat man spiser av og til.

Amerikanske pannekaker skal være mer luftig og mindre i diameter enn ordinære pannekaker. Denne oppskriften oppfyller disse kriteriene.

Gresk yoghurt kan erstattes av annen type væske du foretrekker, for eksempel kremfløte eller seterrømme. Vi synes røren blir best med gresk yoghurt eller kremfløte, da den blir mer flytende enn om du bruker seterrømme.

Pannekakene må stekes med en gang røren er klar, slik at du unngår at den tykner. Stek tre og tre av gangen i en stor stekepanne. Dersom røren blir tykk kan du bruke stekespaden og forsiktig dra røren utover.

Pannekakene er glutenfri.

Lavkarbo Amerikanske pannekaker

Smakstilsetninger

Oppskriften er uten smakstilsetninger som søtning, kardemomme, kanel og vanilje. Tilsett gjerne den smaken du foretrekker. Vi synes at gresk yoghurt gir en god sødme og smak til pannekakene.

Amerikanske pannekaker serveres gjerne med meierismør og SukrinSirup Mapel. Eller kanskje du foretrekker å spise pannekakene med bær og krem eller bacon?

Sjekk ut vår superdigge oppskrift på tynne lavkarbo dessertpannekaker.

Ønsker du tips til andre lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo Amerikanske pannekaker

Lavkarbo Amerikanske pannekaker

4.89 fra 18 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 6 små pannekaker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 pannekake | Kalorier: 103kcal | Karbohydrater: 1.3g | Protein: 6g | Fett: 8g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 150 g Gresk yoghurt (vi brukte Kolonihagen)
  • 2 egg (str. L)
  • 30 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 10 g havrefiber
  • 2 ts pofiber
  • 1 ts fiberhusk (psyllium)
  • 0,5 ts natron (evt. dobbel mengde bakepulver)
  • Meierismør til steking

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. La røren svelle i et par minutter, før du begynner å steke.
  • Smelt smør i en stekepanne på medium temperatur.
  • Ca. 1,5 ss er nok til én pannekake. De skal være litt små, også hever de under steking. Har du stor stekepanne kan du steke 3 samtidig.
  • Snu pannekakene når det kommer luftbobler på oppsiden og stek til gylden på begge sider.
  • Legg på en rist frem til servering. De blir best i konsistensen når de får kjølt seg ned til lunken temperatur.

Kommentar

Server med smør og SukrinSirup Mapel eventuelt bacon, bær og rømme.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search