
Ja takk, meld meg på (gratis)
NY og BEDRE oppskrift, Amerikanske pannekaker 2.0!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi har utviklet vår «gamle» amerikanske pannekakeoppskrift og gjort den bedre på smak og gjort røren enklere å steke.
Amerikanske pannekakene skal være mer luftig enn ordinære pannekaker. De er også mindre i diameter. Du kan fint lage disse pannekakene flate, som ordinære pannekaker. Vi har brukt xanthan gum i oppskriften for å skape volum og luftige pannekaker. Du kan utelate dette og du vil få pannekaker som er flate, slik de fleste er vant til å spise pannekaker.
Amerikanske pannekaker serveres gjerne sammen med bacon, bær og rømmer eller krem.
Bringebær, jordbær og blåbær er bær som fint inngår i et lavkarbo kosthold, da bær inneholder få karbohydrater. Bringebær har bare 3.2 gram karbohydrater per 100 gram.
Pannekakene er glutenfri.
Trenger du tips til andre lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo Amerikanske pannekaker
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)




Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 egg
- 130 gram cottage cheese
- 1 dl usøtet mandelmelk evt. vann
- 75 gram mandelmel ikke fettredusert
- 15 gram havrefiber
- 1 ts bakepulver
- 1 ss sukrinmelis evt. annen søtning
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts eddik kan utelates, men gir litt ekstra heving
- 0,5 ts xanthan gum kan utelates, se kommentar
- Smør til steking
- Evt. bacon og bær til servering
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en blender, helt til røren blir klumpfri. La røren svelle i et par minutter, før du begynner å steke.
- Smelt smør i en stekepanne. Pannekakene skal stekes på medium varme.
- Pannekakene skal være like små som lapper. Har du en stor stekepanne vil du ha plass til tre stk. av gangen i pannen. Hvis ikke steker du en eller to av gangen.
- Snu pannekakene når det kommer luftbobler på oversiden og du ser at røren er fast nok til at den kan snus.