Lavkarbo brownie-boller





Har du hørt om brownie-boller? Ikke vi heller!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Dette er et bakverk vi ikke har sett andre plasser. Vi gjorde et googlesøk, både på Engelsk og på Norsk, og fant ingen tilsvarende oppskrift. Vi er derfor stolt over å introduserer et helt nytt bakverk: Brownie-bollen!

Som navnet tilsier, har vi laget en krysning mellom deilig og saftig brownie og hvetebollen. Brownie-bollen har formen som en bolle men smak og konsistens likt brownie. Vi håper du er like begeistret som oss.

Lavkarbo brownie-boller

Litt om ingrediensene

Brownie-bollen er laget av mandelmel. Ikke den fettreduserte typen. Du kan også male hasselnøtt til mel og bruke en kombinasjon av mandemel og hasselnøttmel.

Som søtning har vi brukt finesse bakesukker og syntes dette gir en god søtsmak. Du kan bruke den søtningen du foretrekker. Bruker du en annen type søtning smaker du deg frem til rett mengde ved å smake på deigen underveis.

Vi har brukt både belgisk melkesjokolade uten sukker og hvit sjokolade uten sukker. Du kan bruke den sjokoladen du foretrekker i den kombinasjonen og mengden du ønsker. Prøv for eksempel bare hvit sjokolade uten sukker i denne oppskriften.

Er du på utkikk etter flere godsaker? Du finner mange lavkarbo kaker og bakverk her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo brownie-boller

Lavkarbo brownie-boller

4.67 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 12 boller

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 244kcal | Karbohydrater: 2.6g | Protein: 8.2g | Fett: 20.2g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Grovhakk sjokoladen med en kniv.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir.
  • Bruk hendene eller to spiseskjeer til å forme boller. Deigen er litt klissete så bruk gjerne engangshansker når du former boller. Syntes du deigen er vanskelig å jobbe med kan du tilsette litt mer mandelmel.
  • Legge bollene på bakebrettet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter.

Viser 4 kommentarer
  • Kari Ann Granbakk
    Svar

    Hei, kan disse fryses? Like god etter frysing? 🙂

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, disse kan fint fryses og er like god etter 🙂

  • Kjerstin
    Svar

    5 stjerner
    Utrolig gode! Disse er blitt en favoritt her i huset.

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search