Lavkarbo crackers med chiafrø
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo crackers er perfekte til å brukes med pålegg eller som snacks alene. Kan serveres sammen med et ostefat, og smaker fantastisk med kremost og friske urter på toppen.
I oppskriften er det brukt mozzarella, men en kan gjerne eksperimentere med ulike oster som for eksempel parmesan eller cheddar. Strø gjerne over krydder du liker eller litt ekstra salt.
![Lavkarbo crackers med chiafrø. Foto, Marie Gundersen.](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2024/09/lavkarbo-crackers-med-chiafro-15-scaled.jpg)
Lavkarbo crackers med chiafrø. Foto, Marie Gundersen.
Kjeksene er toppet med chiafrø, men forsøk gjerne med valmuefrø eller sesamfrø.
Oppbevar kjeksene i en lukket beholder for lengre holdbarhet.
Oppskriften på lavkarbo crackers med chiafrø er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo crackers med chiafrø
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
![](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2022/04/egg-2-30x30.png)
![](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2022/04/melk-30x30.png)
![](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2022/04/notter-30x30.png)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
- Bland mandelmel, revet ost, egg, olivenolje og salt i en bolle. Bland sammen til det er godt kombinert.
- Kjevle ut deigen mellom to bakepapir til en jevn flate, rundt 2-3 mm tykk.
- Skjær deigen i ønsket form. Du kan for eksempel bruke kanten av et vannglass for å lage runde kjeks eller kutt i firkanter med en kniv.
- Legg formen over på et stekebrett med bakepapir og strø over chiafrø og eventuelt litt ekstra salt.
- Stek midt i stekeovn i 15-18 minutter, til de er gyllen.
- Avkjøl på rist. Oppbevar i en lukket beholder.
- Server gjerne med kremost og friske urter.