Lavkarbo squash-pizza med trippel ost

Lavkarbo squash-pizza med trippel ost

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Denne squash-pizzaen er et smakfullt og næringsrikt alternativ til tradisjonell pizza, hvor selve pizzabunnen lages av revet squash kombinert med ost, egg og fiber, noe som gir en saftig, men samtidig fast bunn med lavt karbohydratinnhold.

Det er viktig å følge fremgangsmåten nøye og presse ut så mye væske som mulig fra squashen. Da vil bunnen bli fastere og resultatet blir som en tynn pizzabunn med sprø kanter. 

Vi har brukt trippel ost (gulost, kongsgård og cheddar) som topping. Du kan bruke den osten du liker, i den kombinasjonen du ønsker. 

Lavkarbo trippel ost squash pizza. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo squash-pizza trippel ost. Foto, Marie Gundersen.

Ønsker du pizza med kjøtt anbefales serranoskinke som topping etter at pizzaen er ferdig stekt. Legg også over frisk basilikum for ekstra smak. 

Oppskriften på lavkarbo squash-pizza med trippel ost er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Lavkarbo squash-pizza med trippel ost. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo squash-pizza med trippel ost

Ingen vurderinger enda
Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 782kcal | Karbohydrater: 13,6g | Protein: 45g | Fett: 56g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Pizzabunn

  • 250 g squash (ca. 1 middels stor squash til 1 bunn)
  • Salt
  • 1 egg
  • 3 ss pofiber
  • 30 g revet ost (f.eks. gulost, kongsgård og cheddar)
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts paprikapulver
  • Evt. annet krydder (f.eks. oregano, basilikum eller chili)

Topping

  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts olivenolje
  • 0,5 ts Sukrin Gold
  • 100 revet ost (f.eks. gulost, kongsgård og cheddar)

Valgfri topping etter steking

  • Serranoskinke
  • Basilikum
  • Balsamico

Fremgangsmåte

Pizzabunn

  • Forvarm stekeovnen til 220 °C (over- og undervarme).
  • Riv squashen grovt og ha den i et rent kjøkkenhåndkle eller en sil. Strø over 1–2 klyper salt og la stå i ca. 10 minutter. Press ut så mye væske som mulig. Dette er viktig for å få en fast bunn.
  • Bland revet og avrent squash med egg, pofiber, revet ost, hvitløkspulver og paprikapulver i en bolle. Rør godt til en jevn og litt klissete deig.
  • Dekk et stekebrett med bakepapir og trykk ut deigen til en tynn pizzabunn.
  • Forstek bunnen i ca. 15–18 minutter til den er gyllen og fast.
  • Bland sammen tomatpuré, olje og søtning før du smører sausen jevnt på bunne. Legg over revet ost.
  • Stek videre i 8-10 minutter til osten er smeltet og gyllen.
  • Server med topping som serranoskinke, basilikum og balsamico etter ønske.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search