Lavkarbo chiapudding med skogsbær

Chiapudding med skogsbær og frokostblanding, frisk og smaksrik frokost!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær. Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk. Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde ett jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.

Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, kornblanding, smoothie, eller lage en deilig lavkarbo chiapudding, slik som vi har gjort. Dette er en nydelig frokost. Det er faktisk så godt at du til og med kan servere det som dessert.

Når puddingen er ferdig kan du toppe den med det du liker. For eksempel bær, kokosmasse eller lavkarbo frokostblanding som du finner oppskrift til her.

OPPSKRIFT PÅ CHIAPUDDING MED SKOGSBÆR OG FROKOSTBLANDING

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 3 hrs
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 375.5kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 8.6g | Fett: 31.9g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 3 ss chiafrø
  • 1 dl kokosmelk fullfett
  • 1 dl vann
  • 1 ts vaniljesukkr (kan utelates)
  • 50 gram skogsbær fryst

FREMGANGSMÅTE

  • Rist kokosmelken godt, slik at fettet blander seg inn i melken. Bland chiafrø, kokosmelk, vann og vaniljesukkr i en skål eller boks.
  • Legg skogsbær på toppen av puddingen. Bærene trenger ikke å være tint.
  • Puddingen vil være flytende frem til frøene har begynt å svelle. Dette tar minimum 3 timer. Sett chiapuddingen i kjøleskapet og la den stå der frem til du skal spise den, og gjerne over natten.

Kommentar

Lavkarbo chiapudding er best om du serverer den med for eksempel bær, kokosmasse og/eller lavkarbo frokostblanding.

Andre varianter av chiapudding

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search