Anna Kathrine LjøgodtLege, MSc Nutr. med - Master i ernæringsmedisin

Anna Kathrine er lege med mastergrad i “Nutritional Medicine” fra University of Surrey i England og fullførte i den forbindelse et forskningsprosjekt på kosthold, antistoffer mot gluten og melkeprotein, samt gluten- og melkepeptider i urinen hos pasienter med ME sammenlignet med friske kontroller, med Dr Karl Ludvig Reichelt som en av veilederne.

Anna Kathrine begynte tidlig å interessere seg for kosthold, allerede før hun begynte på medisinstudiet og ble forbauset over at legeutdanningen inneholdt såpass lite ernæringsvitenskap.

Etter turnustjenesten, i 1990, reiste hun på studieopphold i USA og lærte om matvareintoleranse/allergi og betydningen av biokjemisk individualitet; at behovet for næringsstoffer og hva som er et optimalt kosthold kan variere mellom ulike personer på grunn av ulike gener, ulikt miljø og ulike helseutfordringer.

I 1991 startet hun privat legepraksis og begynte å arbeide med mat som medisin. Hun erfarte raskt at svært mange pasienter fikk sin helsetilstand vesentlig forbedret ved å eliminere sukkerrik og sterkt bearbeidet, stivelsesrik mat og at matvareintoleranser ikke var uvanlig.

Anna Kathrine har en brennende interesse for ernæring og livsstilsmedisin og sammenhengen mellom kostholdet og den viktige tarmbakteriefloraen, immunsystemet og hjernen m.m. og holder seg oppdatert med regelmessige litteraturstudier og deltakelse på kurs.

Hun har også sett at kronisk stress kan ha vidtrekkende negative helsemessige konsekvenser og jeg har derfor utdannet seg til lærer og terapeut i MediYoga (medisinsk yoga for helsevesenet).

Hennes eget kosthold er tilnærmet steinalderkosthold med høyt inntak av naturlig, sunt fett, mye grønnsaker/plantebasert mat og moderat inntak av gode proteinkilder.

Anna Kathrine jobber ved Dr. Hexebergs klinikk og bidrar med artikler for omhelse.no.

Les mer om Anna Kathrine:

Drhexeberg.no
CV

Start typing and press Enter to search

Foto: Caroline Roka