Lavkarbo kneippbrød

Lavkarbo kneippbrød

Lavkarbo kneippbrød oppskrift som smaker like godt som ordinært kneippbrød. Dette brødet har en myk og saftig konsistens. Brødet er også glutenfritt og nøttefritt. 

Dette kneippbrødet er rikt på fiber, som har en svært gunstig effekt i tarmen. Fiber forhindrer forstoppelse og bidrar til å binde væske i tarmen.

Gjær i lavkarbo bakst?

Vi har utviklet en metode som vi har kalt omhelse-metoden. Den tar for seg hvordan man får en lavkarbo gjærdeig til å heve uten sukker. Du kan lese mer om metoden og om de ulike ingrediensene som brukes i metoden, i denne artikkelen;

Hvordan bruke gjær i lavkarbo bakst, omhelse-metoden 

Har du lyst på oppskrift til lavkarbo kneippbrød, finner du oppskrift til det her. 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Oppskrift til lavkarbo kneippbrød

omhelse.no

  • Antall brød: 1
  • Tid: 90 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 25 gram fersk gjær
  • 1 dl lunkent vann (slik at gjæren aktiveres)
  • 2 ss yaconsirup (lavkarbo sirup med glykemisk indeks på 3, kan ikke erstattes av annen lavkarbo sirup)
  • 250 gram cottage cheese (ikke lettvarianten)
  • 1 egg
  • eggehvite fra tre egg
  • 1 ts eplesidereddik (hjelper gjæren i gang)
  • 1 ss olivenolje
  • 75 gram/ca. 3 dl pofiber
  • 15 gram/3 ss fiberhusk
  • 1 ts sukrin gold
  • 1 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • egg til pensling
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 180 grader.
  2. Bland lunkent vann i en bolle, sammen med gjær og yaconsirup. Bland til en klumpfri røre. La dette stå i bollen mens du gjør klart det andre.
  3. Bruk en stavmikser eller foodprosessor til å gjøre cottage cheese klumpfri. Bland cottage cheese, egg og eggehviter, eddik og olje i en kjele. Varm dette forsiktig opp på lav varme. Dette skal bare lunkes, slik at gjæren kommer skikkelig i gang.
  4. Tilsett cottage cheese blandingen i bollen med gjær og rør dette inn.
  5. Bland inn alle de andre ingrediensene og elt dette i noen minutter med miksmaster med eltetupp.
  6. Form deigen til et brød. Legg brødet på et bakebrett med bakepapir. Dekk det med plastfolie og legg ett par kjøkkenhåndklær over, slik at brødet holder en god temperatur. Sett bakebrettet en lun plass. Fyll gjerne vasken halvfull med varmt vann og sett brettet over. Deigen skal heve i 45 minutter. Etter heving skal det være ca. 1/3 større størrelse enn før heving.
  7. Skjær små riller i toppen av brødet, dersom du ønsker mønster på skorpen. Pensle brødet med pisket egg eller olje.
  8. Stekes på midterste rille i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøles på rist.
  9. Server lavkarbo kneippbrød med ditt favorittpålegg.
  10. Lavkarbo kneippbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search