Lavkarbo kneippbrød

Lavkarbo kneippbrød

Lavkarbo kneippbrød oppskrift som smaker like godt som ordinært kneippbrød. Dette brødet har en myk og saftig konsistens. Brødet er også glutenfritt og nøttefritt. 

Dette kneippbrødet er rikt på fiber, som har en svært gunstig effekt i tarmen. Fiber forhindrer forstoppelse og bidrar til å binde væske i tarmen.

Gjær i lavkarbo bakst?

Vi har utviklet en metode som vi har kalt omhelse-metoden. Den tar for seg hvordan man får en lavkarbo gjærdeig til å heve uten sukker. Du kan lese mer om metoden og om de ulike ingrediensene som brukes i metoden, i denne artikkelen;

Hvordan bruke gjær i lavkarbo bakst, omhelse-metoden 

Har du lyst på oppskrift til lavkarbo kneippbrød, finner du oppskrift til det her. 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo kneippbrød

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KNEIPPBRØD

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 brød (1 brød =12 skiver)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 61kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 5g | Fett: 2g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 25 gram fersk gjær evt. tørrgjær
  • 1 dl lunkent vann (slik at gjæren aktiveres)
  • 1 ss yaconsirup evt. lik mengde finesse bakesukker, tagatesse eller inulinpulver
  • 250 gram cottage cheese
  • 1 egg
  • 3 eggehviter
  • 1 ts eplesidereddik
  • 1 ss olivenolje
  • 75 gram pofiber
  • 3 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • Egg evt. olje til pensling

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland lunkent vann i en bolle, sammen med gjær og yaconsirup. Bland til en klumpfri røre. La dette stå i bollen mens du gjør klart det andre.
  • Bruk en stavmikser eller foodprosessor til å gjøre cottage cheese klumpfri. Bland cottage cheese, egg og eggehviter, eddik og olje i en kjele. Varm dette forsiktig opp på lav varme. Dette skal bare lunkes, slik at gjæren kommer skikkelig i gang.
  • Tilsett cottage cheese blandingen i bollen med gjær og rør dette inn.
  • Bland inn alle de andre ingrediensene og elt dette i noen minutter med miksmaster eller kjøkkenmaskin.
  • Form deigen til et brød. Legg brødet på et bakebrett med bakepapir. Dekk det med plastfolie og legg et par kjøkkenhåndklær over, slik at brødet holder en god temperatur. Sett bakebrettet en lun plass. Fyll gjerne vasken halvfull med varmt vann og sett brettet over. Deigen skal heve i 45 minutter. Etter heving skal det være ca. 1/3 større størrelse enn før heving.
  • Skjær små riller i toppen av brødet, dersom du ønsker mønster på skorpen. Pensle brødet med pisket egg eller olje. Brødet skal ikke stekes i brødform, men legges direkte på bakebrettet.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøles på rist.

Kommentar

Lavkarbo kneippbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken.
Frys gjerne brødet i skiver, slik at du enkelt kan varme det i brødrister når det tas opp fra frysen. 
Recommended Posts
Kommentarer
  • Eva
    Svar

    Hei.Jeg får ikke samlet deigen til brød. Hva gjør jeg gale ?

    • omhelse.no
      Svar

      Dobbelsjekk om alle ingrediensene er med. Fiberhusk er veldig viktig her. Deigen skal lette kunne formes til et brød når alt er blandet.

      • Camilla
        Svar

        Jeg fikk heller ikke til å samle deigen i kjøkkenmaskinen. Min ble med sprekker. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Veldig synd.

        • omhelse.no
          Svar

          Så kjedelig! Da bør man elte deigen med hendene helt til deigen samler seg. Dersom man har en stor kjøkkenmaskin kan det være vanskelig å jobbe skikkelig med deigen siden deigen er så liten. Da er det bedre å kna med hendene.

  • Eira
    Svar

    Jeg lagde dette brødet igår, fulgte oppskriften og brødet hevet også som det skulle. Men tror jeg ikke klarte å forme det helt riktig, for etter at brødet var ferdig stekt klappet det litt sammen. Ble veldig avlange brødskiver med dårlig høyde på, ikke i nærheten som de brødskivene på bilde. Hva har jeg gjort feil? Kunne dere kanskje forklart hva slags form brødet skal ha før heving, lengde, tykkelse osv? 😅

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei 🙂
      Da har du nok laget brødet litt for tynt og langt. Neste gang kan du forme det litt mindre slik at du får litt høyere brød. Jeg steker det alltid uten brødform og syntes det får dampet ut væsken best på den måten. Bruker du brødform blir det mer fuktig på innsiden. Håper dette var til hjelp 😀

  • unn pedersen
    Svar

    Fint å kunne legge inn tips til andre oppskrifter der man kan bruke opp eggeplommene, kanskje. Ser flere oppskrifter bruker flere eggehviter enn plommer.

    • omhelse.no
      Svar

      Takk for supert tips. Det kan vi se på.

  • Mette Marie Rutledal
    Svar

    5 stars
    Hei. er det noe som kan erstatte eplesidereddik ? eddik er ikke helt min greie….
    Hilsen Mette

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei,
      Brødet smaker ikke eddik, dersom du er redd for det. Eddik booster bakepulveret slik at det hever mer, men du kan fint utelate eddik 🙂

  • Lillian Marie Erland
    Svar

    Er det toppede ss fiberhusk her også? Det står toppet på fiberbrødet, men ikke her.
    I matvaretabellen er en ss 5 gram.

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei,

      Du kan gjerne tilsette toppede ss dersom du ikke reagerer på smaken av fiberhusk. Noen syntes det smaker litt spesielt, og da kan det vært en idé å tilsette så lite som mulig samtidig som man får den effekten man er ute etter.
      Det er ikke feil å bruke mer, men ikke bruk mindre 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search