Lavkarbo kneippbrød versjon 2.0 (ny og bedre oppskrift 2022)

Forbedret versjon av vårt lavkarbo kneippbrød!

Vi har fått noen tilbakemeldinger på at vår gamle oppskrift på kneippbrød var vanskelig å forme. Vi har derfor gjort noen endringer med oppskriften. Nå er oppskriften enklere å følge også blir brødet luftigere fordi det hever på en bedre måte.

Dette brødet har en myk og saftig konsistens som kjennes litt grovere ut på smak enn vår oppskrift på lavkarbo loff. Grovheten kommer av teksturen i pofiber.

Lavkarbo kneippbrød

Det vi syntes er fint med dette brødet det er at du får kjøpt alle ingrediensene i matvarebutikk med bredt utvalg. Pofiber og psyllium er de ingrediensene man ikke finner i alle butikker, men dersom du spør betjeningen kan de nok ta inn disse varene.

Du finner også disse ingrediensene på tights.no. Følg linkene i oppskriften for å komme direkte til ingrediensene.

Dette kneippbrødet er rikt på fiber, som har en svært gunstig effekt i tarmen. Fiber forhindrer forstoppelse og bidrar til å binde væske i tarmen.

Lavkarbo kneippbrød

Ønsker du å se i vårt lavkarbo oppskriftsarkiv finner du det her.

Lavkarbo kneippbrød

LAVKARBO KNEIPPBRØD

4.65 fra 14 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 15 min.
Antall: 1 brød (1 brød =12 skiver)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 75kcal | Karbohydrater: 1.8g | Protein: 7g | Fett: 3g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 2 egg
  • 2 eggehviter
  • 300 gram cottage cheese
  • 1.5 dl varmt vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts eplesidereddik
  • 85 gram pofiber
  • 20 gram fiberhusk (psyllium)
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts tørrgjær
  • Topping: egg, valmuefrø evt. andre frø

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Du kan eventuelt bruke en stavmikser.
  • Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakeboller og hell over det våte. Elt til en fast deig. Deigen skal være fast nok til at den kan formes til et brød og løs nok til at du ikke får sprekker i deigen når du jobber med den. Brødet hever best når deigen er litt klissete. Tilsett mer pofiber eller vann etter behov.
  • Form deigen til et brød og legg brødet på et bakebrett med bakepapir.
  • Pensle brødet med pisket egg og strø over valmuefrø eller andre frø.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 60 minutter. Brødet skal ikke stekes i brødform.
  • Avkjøl på rist. La hvile minst 15 minutter før du skjærer i det.

Kommentar

Lavkarbo kneippbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken.
Frys gjerne brødet i skiver, slik at du enkelt kan varme det i brødrister når det tas opp fra frysen. 
Recommended Posts
Kommentarer
  • Aina
    Svar

    Vil gjerne teste denne oppskriften, men skal ikke deigen heve? Står ikke noe om det i fremgangsmåten…

    • Robert Helle
      Svar

      Har du god tid kan du gjerne heve brødet, men effekten er ikke så stor så det er ikke nødvendig med heving på dette brødet.

  • Randi
    Svar

    5 stars
    Veldig godt brød 🤩

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search