Det er dessverre feil.
Yaconsirup er spist og brukt til medisinske formål i Sør-Amerika i mange hundre år. I Peru er yacon- planten mye brukt på grunn av sitt næringsinnhold, få kalorier, og lave karbohydratinnhold. I Bolivia spiser de yacon fordi de mener roten har en gunstig effekt på personer med diabetes, samt på fordøyelsesproblemer. I Brasil tørker de bladene og bruker disse til å lage te, som de blant annet mener motvirker diabetes. Yaconsirup brukes gjerne for heving i lavkarbobakst. Da blir karbohydratene brukt opp av gjæren før du spiser baksten. Som ren søtning finnes det andre gode alternativer med mindre karbohydrater, som finesse bakesukker, sukkr fra tights.no og andre sukrin-produkter.
Du kan lese om yaconsirup her: https://omhelse.no/yaconsirup/
Det er riktig.
Yaconsirup er spist og brukt til medisinske formål i Sør-Amerika i mange hundre år. I Peru er yacon- planten mye brukt på grunn av sitt næringsinnhold, få kalorier, og lave karbohydratinnhold. I Bolivia spiser de yacon fordi de mener roten har en gunstig effekt på personer med diabetes, samt på fordøyelsesproblemer. I Brasil tørker de bladene og bruker disse til å lage te, som de blant annet mener motvirker diabetes. Yaconsirup brukes gjerne for heving i lavkarbobakst. Da blir karbohydratene brukt opp av gjæren før du spiser baksten. Som ren søtning finnes det andre gode alternativer med mindre karbohydrater, som finesse bakesukker, sukkr fra tights.no og andre sukrin-produkter.
Du kan lese om yaconsirup her: https://omhelse.no/yaconsirup/