Lavkarbo dobbel suksessterte





Superpopulær lavkarbo dobbel suksessterte

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo dobbel suksessterte, fordi det er dobbel suksess når man får både gul krem og sjokoladekrem. Det er en nydelig kake, helt uten et eneste sukkerkorn. Vi garanterer at ingen vil merke at dette er en sukkerfri kake.

Når du skal dele eggehviten fra eggeplommen er det viktig at du ikke får noe av plommen med i eggehviten. Fettet fra eggeplommen gjør slik at du ikke klarer å piske eggehviten stiv. Et tips er å skille ett og ett egg og å legge eggehviten i en egen skål etter at du har skilt hviten og plommen. Da slipper du å kaste alle eggehvitene, dersom du skulle fått eggeplommen i bollen når det siste egget knekkes.

Lavkarbo dobbel suksessterte kan selvsagt lages uten sjokoladekrem, dersom du ønsker tradisjonell suksessterte. Da får du tradisjonell sukkerfri suksessterte. Men vi kan love at denne kombinasjonen er nydelig.

Ønsker du oppskrift til andre oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her. 

Lavkarbo kaker suksessterte

Lavkarbo dobbel suksessterte

4,72 fra 35 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 hours
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 342kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 6g | Fett: 32g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Gul krem

  • 4 eggeplommer M/L egg
  • 125 g kremfløte
  • 90 g Finesse bakesukker
  • 150 g meierismør
  • 0,25 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens

Sjokoladekrem

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk eggehvite og søtning til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da blir den ikke stiv.
  • Mal mandlene i en foodprosessor eller mandelkvern til fint mandelmel og vend forsiktig inn i marengsen.
  • Smør en 22 cm rundt kakeform med smør og hell kakerøren i formen.
  • Stek i ca. 20 minutter på midterste rille i ovnen. Bunnen kjennes myk ut når den er varm men den blir fast når den blir kald.
  • Avkjøl bunnen i formen.

Gul krem

  • Varm forsiktig opp eggeplomme, kremfløte og søtning i en kjele til rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 20 minutter.
  • Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett romtemperert smør og vanilje, og rør frem til smøret har smeltet. Avkjøl kremen i kjøleskap slik at den tykner ytterligere.
  • Dersom kremen er rennende etter avkjøling kan den piskes med en miksmaster. Ikke pisk for lenge, da får du smør.

Sjokoladekrem

  • Bland alle ingrediensene til sjokoladekremen i en bolle og pisk til krem ved hjelp av miksmaster.

Sett sammen kaken

  • Smør bunnen først med sjokoladekrem, deretter gul krem. Du kan bruke en sprøytepose og sprøyte kremen i rosetter, dersom du ønsker det.

Viser 18 kommentarer
  • Lise lange
    Svar

    Kan man benytte ferdig mandelmel, og evt hvor mye?

  • Anonym
    Svar

    Kan denne fryses?

  • Rikarda
    Svar

    Vurderer å prøve denne 😋 og lurer på om jeg kan droppe sjokoladekremen 🤔

  • Ida
    Svar

    4 stars
    Utrolig god, men bunnen min ble ikke seig av en eller annen grunn, eneste som skuffet litt 🙂 vil bli laget igjen, med forhåpentligvis en seigere bunn.

    • omhelse.no
      Svar

      Så bra. Du kan evt. justere litt på blandingsforholdene og steketiden neste gang og se om du får den seigere. Vi pleier å få den seig slik som den bær være. Gi gjerne en tilbakemelding på hvordan det gikk 🙂

  • Birthe
    Svar

    5 stars
    Denne smaker bedre enn den jeg alltid har laget med vanlig sukker. Dette er absolutt blitt en favorittkake hos oss.

    • omhelse.no
      Svar

      Så utrolig kjekt å høre! Takk for god tilbakemelding 😀

  • Tove-Karin Hjellestad
    Svar

    5 stars
    Hei, jeg brukte sukrinmelis og sirup gold i bunnen. Synes den ble veldig god, men savnet seigheten i bunnen. Har du noen tips?

    • omhelse.no
      Svar

      Hmm den blir ganske seig når jeg lager den, men du kan prøve med f.eks 1/2 ts xanthan gum i oppskriften. Se om det hjelper. Gi gjerne en tilbakemelding på hvordan det går.

  • Toril Sundby
    Svar

    5 stars
    Denne smakte skikkelig godt😍 men jeg fikk ikke den gule kremen til å stivne, så det ble gul saus istedetfor krem. Jeg varmet den på svak varme, men skal den koke?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Toril. Så bra den smakte. Den skal varmes på svak varme i minst 20 minutter, rett under kokepunktet. Dersom den blir flytende kan den piskes stiv etter at smøret er tatt i og sausen er kjølnet. Håper det hjelper til neste gang 😊👍

  • Anonym
    Svar

    5 stars
    HerreMinGud for en fantastisk kake, tusen takk for oppskrift.

    • omhelse.no
      Svar

      Tusen takk for tilbakemeldingen. Utrolig kjekt at den falt i smak!

  • Trine Cecilie Koppang
    Svar

    5 stars
    Kan man bruke sukrin +, gold eller melis i oppskriften istedefor bakesukkeret? Hvis js, hvilken mengde ?

4,72 from 35 votes (29 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search