Lavkarbo hvit pizza med kantareller





Lavkarbo hvit pizza med kantareller

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Kantarellen har sin hovedsesong fra juni til oktober. Får du ikke tak i fersk kantarell kan du bruke champignon, eller en annen sopp du liker.

Lavkarbo hvit pizza med kantareller er vegetar, men hvilke som helst topping passer på denne pizzaen.

Valnøtter, blåmuggost og kantarell er en digg kombinasjon. Bare prøv selv!

Lavkarbo hvit pizza med kantareller

Lavkarbo hvit pizza med kantareller

Tips til perfekt resultat

Når du skal bake med ulike typer fibermel som havrefiber, pofiber og fiberhusk er det essensielt at du har en kjøkkenvekt som er til å stole på. Fibermel veier lite i forhold til volum og små variasjoner i vekt vil derfor påvirke resultatet.

Skal du for eksempel ha 30 g pofiber i en oppskrift men ser at du får 35 gram i bollen, da må du fjerne 5 gram for å få perfekt resultat.

Når vi jobber med utvikling av lavkarbo bakeoppskrifter lager vi en deig opp mot 10 ganger for å perfeksjonere den. I de ulike variasjonene veksler vi mellom 5-10 gram av de ulike fibersortene, og dette er nok til å gi et annerledes resultat. Vær derfor nøye for optimalt resultat!

Ketokokeboken

Oppskriften på denne pizzabunnen er hentet fra Ketokokeboken, skrevet av Sofie Hexeberg og Stina Natalia Nilsen. Ønsker du flere spennende oppskrifter som hele familien vil elske kan denne boken være noe for deg. Du kan lese mer her.

Lavkarbo hvit pizza med kantareller

Lavkarbo hvit pizza med kantareller (bunn fra Ketokokeboken)

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 1 pizza (1 pizza gir 2 porsjoner)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 porsjon | Kalorier: 1010kcal | Karbohydrater: 9,2g | Protein: 41g | Fett: 85g
Allergener
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Pizzabunn

  • 150 g revet mozzarella
  • 1,5 dl vann
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss eplecidereddik
  • 30 g pofiber
  • 20 g Fiberhusk (psyllium)
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt

Hvit pizzasaus

  • 150 g creme fraiche
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ts pizzakrydder
  • 0,25 ts salt

Topping

  • 100 g kantareller
  • 1 ss meierismør
  • Salt og pepper
  • 125 g revet ost
  • 35 g blåmuggost
  • 20 g valnøtter
  • 0,5 chili
  • Ruccola

Fremgangsmåte

Pizzabunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland mozzarella, vann, olje og eplecidereddik i en blender til en jevn masse.
  • Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle før du tilsetter væsken fra blenderen. Kna til en fast deig.
  • Kjevle deigen til en tynn bunn mellom to bakepapir. Deigen skal dekke et helt bakebrett. Fjern det øverste bakepapiret og legg bunnen med bakepapir på et stekebrett. Rull opp en liten kant ytterst. Prikk bunnen med en gaffel for å hindre at den blåser seg opp i ovnen. Pensle kanten med olje.
  • Forstek pizzabunnen midt i stekeovnen i ca. 18 minutter.

Hvit pizzasaus

  • Bland creme fraiche, raspet hvitløk, pizzakrydder og salt i en bolle.

Topping

  • Skru opp temperaturen i stekeovnen til 220 grader.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek kantarellene i noe minutter. Strø over salt og pepper.
  • Smør hvit pizzasaus på bunnen. Strø over revet ost og fordel kantarell, blåmuggost, hakkede valnøtter og skivet chili utover.
  • Stek midt i stekeovnen til osten er gyllen, ca. 10 minutter.
  • Strø over ruccola før servering.

Kommentar

Oppskriften på bunnen er hentet fra Ketokokeboken, skrevet av Sofie Hexeberg og Stina Natalia Nilsen. 

Kommentarer
  • Elin Farstad
    Svar

    5 stjerner
    Denne har jeg lagd flere ganger. Ett veldig godt pizza alternativ!

5 from 1 vote

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search