Lavkarbo laks med peanøttsaus

Laks med asiatisk vri!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Vi ønsker å være god på lavkarbo fiskeretter og å vise hvor mye godt man kan lage med fisk. Dette er en fiskerett som vi likte ekstra godt.

Lavkarbo laks med peanøttsaus og blomkålris, en deilig rett med asiatiske smaker. Vi har blant annet brukt koriander og salte peanøtter i retten.

Laks med peanøttsaus

Laks med peanøttsaus

Peanøttsmør uten sukker finner du både på daglivarebutikk eller for eksempel her. Du kan også lage hjemmelaget peanøttsmør. Det smaker himmelsk 🙂

Vi har laget blomkålris med salte peanøtter. Det er store variasjoner i karbohydratinnhold i peanøtter. Vi anbefaler Rema 1000 sine peanøtter fra Nøttegården som er stekt i rapsolje og kokosolje.

Disse inneholder 6 gram karbohydrater per 100 gram men har en bedre stekeolje enn andre peanøtter med færre karbohydrater. De billigste sortene er ofte stekt i palmeolje.

Laks med peanøttsaus

Lavkarbo laks med peanøttsaus

4,67 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 871kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 38g | Fett: 74g
Allergener
Fisk
Melk
Peanøtter
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 laksefilet (125 gram per filet)
  • Glutenfri soyasaus
  • 0,25 stk. lime
  • Pepper

Peanøttsaus

  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • Meierismør til steking
  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss peanøttsmør uten sukker
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts kyllingfond
  • 0,25 stk. lime
  • 2 ss hakket koriander

Blomkålris

  • 0,5 stk. rødløk
  • Meierismør til steking
  • 200 g blomkålris
  • 20 g salte peanøtter

Fremgangsmåte

  • Pensle laksen med soyasaus og lime. Krydre med pepper.
  • Stek fisken i en stekepanne med smør eller i airfryer på fiskeprogram.

Peanøttsaus

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek dette i en liten kjele med litt smør i et par minutter.
  • Hell over kremfløte, vann, peanøttsmør, soyasaus, kyllingfond og limesaft. Kok opp og kok til sausen tykner. Dette tar 10-15 minutter.
  • Rør inn hakket koriander når du har den tykkelsen du ønsker på sausen. Blir den for tykk sper du med litt vann.

Blomkålris

  • Kutt rødløk i terninger og stek dette i fem minutter i en stekepanne med litt smør.
  • Lag blomkålris av blomkål eller kjøp ferdig ris. Blomkålris lager du ved å kutte blomkål i små biter. Bruk evt. en foodprosessor.
  • Stek blomkålris sammen med rødløken i noen minutter. Tilsatt hakket peanøtt mot slutten av steketiden.

4,67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search