Lavkarbo Islandskake, farlig god!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo islandskake har kokosmarengs til bunn og er toppet med tre ulike kremer. Gul krem, fløtekrem og sjokoladeganache. Det brukes tradisjonelt svisker i Islandskake. Sviskene er i denne lavkarbo oppskriften byttet med sjokoladeganche.
Kokosbunnen anbefaler vi deg å lage dagen i forveien, dersom du har tid til det. Da blir den ekstra saftig. Du kan avkjøle bunnen i kakeformen og legge den avkjølte formen i en plastpose og oppbevare den i kjøleskap eller romtemperatur frem til den skal brukes.
Gul krem
Av og til når vi lager gul krem opplever vi at kremen blir veldig flytende etter at smøret er blandet inn, og det kan se ut som kremen har skilt seg.
Vår erfaring er at når kremen blir satt i kjøleskap i ca. 1-2 timer kan den piskes til fast og luftig krem, selv om det så ut som den var ødelagt.
Oppbevar gjerne den gule kremen litt i romtemperatur før du smører den på kaken, da blir kremen smøremyk.
Sjokoladeganache
Sjokoladeganache er overraskende enkelt å lage, men kremen krever at du har tid til å la den stå i kjøleskap til den blir kald. Først da får den rett konsistens og minner om en litt flytende glasur.
Du kan helle den flytende glasuren over kaken og la den stå i kjøleskap til den blir fast, eller så kan du piske glasuren til fast krem og sprøyte den i et dekorativt mønster på toppen av kaken, slik vi har gjort.
Lavkarbo Islandskake er glutenfri og nøttefri.
Er du glad i kaker med gul krem har vi også oppskrift på sukkerfri dobbel suksessterte.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.
Lavkarbo Islandskake
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kokosbunn
- 4 eggehviter (str. M/L)
- 50 g Finesse bakesukker
- 80 g kokosmasse
- 50 g sjokolade uten sukker
Gul krem
- 4 eggeplommer (str. M/L)
- 1 dl kremfløte
- 90 g Finesse bakesukker
- 150 g romtemperert meierismør
- 0,25 ts vaniljepulver eller vaniljedråper (smak deg frem)
Sjokoladeganache
- 1 dl kremfløte
- 85 g sjokolade uten sukker
- 1 ss kakaopulver
Fløtekrem
- 1,5 dl kremfløte
- 0,5 ts Finesse bakesukker
Fremgangsmåte
Kokosbunn
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Skill hviten fra plommen og sørg for at det ikke komme rester fra plommen i skålen med eggehvite. Pisk eggehviten stiv. Tilsett søtning og pisk videre i et par minutter. Vend inn kokosmasse og grovhakket sjokolade.
- Smør en springform (22 cm i diameter) med smør eller olje. Fordel røren i formen.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter.
- Avkjøl kaken i formen.
Gul krem
- Rør sammen eggeplommer, fløte og søtning i en tykkbunnet kjele. Varm opp til middels varme, rett under kokepunktet, mens du hele tiden rører. Kremen tykner underveis og er klar etter ca. 20 min.
- Skru av varmen på platen, rør inn smør og vaniljepulver. Det gjør ikke noe om kremen er litt rennende, den blir fast når den blir kald.
- Sett kremen i kjøleskap til den er avkjølt og har tyknet. Dette tar noen timer. Dersom kremen ikke tykner tilstrekkelig når den er avkjølt kan du piske den raskt med miksmaster. Men ikke pisk for lenge, da det fort blir tykt og får feil konsistens.
Sjokoladeganache
- Varm kremfløte opp til kokepunktet i en kjele. Skru av varmen på platen og tilsett grovhakket sjokolade og kakaopulver. Rør til sjokoladen har smeltet. Sett til avkjøling i kjøleskap i et par timer.
Fløtekrem
- Pisk kremfløte og søtning til krem.
Sett sammen kake
- Løsne bunnen fra kakeformen og legg på et kakefat.
- Smør bunnen med gul krem og fløtekrem.
- Pisk sjokoladeganache til myk krem. Legg kremen i en sprøytepose. Sprøyt ganach på kaken i det mønsteret du ønsker.
Veldig god. Jeg laget to bunner med et lag gulkrem imellom og så gulkrem og fløtekrem på toppen.
Høres kjempegodt ut! Takk for tips 🙂
Må bare legge til at jeg kun lager bunnen og den gule kremen, pynter med for eksempel blåbær eller bringebær.
Frisk og saftig! Favoritt i familien 👍🏻
Så bra! Takk for tilbakemeldingen!