Lavkarbo ostekake med gresskar og krydder, deilig tekstur og smak!
Lavkarbo ostekake med gresskar og krydder smaker som en mellomting mellom krydderkake og ostekake. Hokkaido gresskar setter et ekstra krydret preg på smaken i kaken. Dette er en glutenfri ostekake laget uten gelatin.
Hokkaido gresskar inneholder rundt 6 gram karbohydrater per 100 gram. Gresskaret er egnet i et lavkarbo kosthold. Gresskaret er anvendelig og smaker godt i middag som puré, bakt eller syltet, eller i bakverk som paier, kaker eller brød.
Gresskaret er rikt på vitamin A, betakaroten, og er det som setter den karakteristiske fargen på gresskaret. Fargen gir matretten den anvendes i en nydelig farge.
Hokkaido gresskaret er tilgjengelig i butikken på høsten og har lang holdbarhet.
Sukkerfri ostekake med gresskar og krydder er en spennende kake å lage på høsten. Kaken har krydret smak og passer godt i enhver kake-anledning.
Ønsker du flere lavkarbo kaker finner du det her.
LAVAKRBO OSTEKAKE MED GRESSKAR OG KRYDDER
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Bunn
- 70 g smeltet meierismør
- 140 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 40 g valnøtter grovhakket
- 0.5 ts salt
- 60 g Finesse bakesukker
- 0.5 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Ostefyll med gresskar og krydder
- 200 g hokkaido gresskarpuré
- 3 dl kremfløte
- 250 g kremost naturell
- 75 g Finesse bakesukker
- 1 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
Karamelliserte valnøtter
- 1 håndfull valnøtter
- 1 ts kanel
- 0.5 ts salt
- 4-5 ss Finesse bakesukker
Fremgangsmåte
- Hakk hokkaido gresskar i terninger og kok dette i en kjele med vann i ca. 30 minutter, til gresskaret er mørt.
- Hell av alt vannet og lag en jevn og klumpfri puré med en stavmikser. La puréen avkjøles mens du lager resten av kaken.
- Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Smør en 22 cm kakeform med smør eller olje. Trykk deigen jevnt utover bunnen.
- Stek på midterste rille i ovnen i 8-10 minutter. Sjekk underveis. Den skal bli gylden i fargen. Avkjøl bunnen i formen.
- Stivpisk krem.
- Pisk kremost, søtning, kanel og kardemomme til en luftig masse. Tilsett hokkaido puréen og kremen. Vend dette godt inn.
- Bre osteblandingen over kakebunnen når den er avkjølt. Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.
- Grovhakk valnøttkjerner og stek dette i en stekepanne sammen med kanel, salt og søtning, helt til søtningen karamelliseres utenpå nøttene. Bre nøttene utover kaken før servering.