Hjemmelaget chilimajones

Chilimajones – sterk dressing

Chilimajones passer godt til sushi eller som dressing til en god salat. Prøv også chilimajones på rekesmørbrødet eller på burgeren. Vi har brukt chilimajones som dressing på kyllingsalat med valnøtter, og det ble veldig godt.

Chilimajones lager du så sterk som du foretrekker, men lag den gjerne litt sterkere enn du først tror fordi den oppleves mildere når den spises sammen med noe annet.

Du kan erstatte sambal oelek med sriracha, men vær obs på at sriracha har et høyere innhold av karbohydrater og er generelt et mer prosessert produkt eller sambal oelek.

Tilsett gjerne litt finhakket fersk chili eller chiliflak for mer struktur i dressingen, og for et enda sterkere resultat.

Bruk gjerne hjemmelaget majones dersom du har god tid. Da blir chilimajonesen ekstra god også har du full kontroll på hva den inneholder.

Chilimajones

Chilimajones

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 5 minutter
Antall: 4 porsjoner (25 g per porsjon)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 100 gram | Kalorier: 707kcal | Karbohydrater: 2,2g | Protein: 1g | Fett: 77g
Allergener
Egg

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 100 g majones
  • 0,5-1 ts sambal oelek

Fremgangsmåte

  • Bland sammen majones og sambal oelek i en skål. Smak til med chilipasta.
  • Holdbar i flere uker i en lukket beholder i kjøleskap.

sriracha

Viser 2 kommentarer
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search