Lavkarbo moules-frites, hvitvinsdampede blåskjell med sprø fritert sellerirot
Lavkarbo hvitvinsdampede blåskjell er en smaksrik, enkel og billig rett å lage. Moules-frites er blåskjell servert med pommes frites, og denne kombinasjonen er blitt veldig populær i Norge.
Vi har laget en lavkarbo versjon som smaker like godt. Serverer du blåskjell til sprøstekt sellerirot får du en visuelt vakker rett som smaker nydelig!
Når du skal velge hvitvin anbefaler vi deg å velge en billig hvitvin med lavt innhold av karbohydrater, gjerne under 3 gram/liter. Dette finner du enkelt informasjon om på hyllen i vinmonopolet eller på deres hjemmeside, som du finner her.
Vi brukte denne hvitvinen, Vialade à Table Vin Côtes de Gascogne Blanc 2019 | Frankrike | Land | Vinmonopolet. Den koster 105 kr for 1 kartong på 750 ml.
Du får en deilig suppe i bunnen av blåskjell-kjelen med smak av sjømat, hvitvin og fløte. Ønsker du å nyte suppen sammen med brød med godt smør, finner du mange gode lavkarbo brødoppskrifter her.
Ønsker du inspirasjon til lavkarbo desserter, finner du mange oppskrifter her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL / MOULES-FRITES
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 200 til 300 gram sellerirot i tynne strimler
- 2 til 3 dl rapsolje til fritering
- 1 kg blåskjell ferske
- 2 ss meierismør
- 1 sjalottløk finhakket
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 0,5 rød chili finhakket
- 1.5 dl tørr hvitvin
- 2 dl fløte
- Fersk kruspersille
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Rens sellerirot og skjær den i tynne stimler. Har du mandolin kan du gjerne bruke dette.
- Varm opp olje i en kjele. Mengden olje kommer an på hvor sto kjele du bruker. Velg en medium stor kjele og fyll den med olje slik at du har olje i noen cm opp på kanten av kjelen. Varm oljen til medium temperatur, ca. 150 grader dersom du har termometer.
- Friter litt og litt av selleriroten og fisk den ut når den er gylden. Legg den ferdig friterte selleriroten på et kjøkkenpapir, slik at den får rent av seg. Strø over salt.
- Vask og rens blåskjellene i kaldt vann. Kast skjell som er knust.
- Smelt smør i en stor kjele. Tilsett hakket sjalottløk, hvitløk og chili. Fres dette i ett par minutter før du heller over hvitvin og blåskjell.
- Damp blåskjellene til de åpner seg. Dette tar noen minutter.
- Hell over fløten og varm opp slik at fløten blir varm. Dryss over hakket kruspersille før servering.