Juletorsk servert med aspargesbønnepuré, bacon, rosenkål og Sandefjordsmør
I julen er det godt å spise et ekstra godt fiskemåltid for å bryte med alt kjøttet som hører med i julen. For å gjøre torsk enda mer luksus serverte vi den med den nydelige sausen Sandefjordsmør som vi fant oppskrift til på matprat.no. Vi gjorde noen endringer for å tilpasse den vår smak.
Erterpuré serveres ofte til fisk i julen og som en erstatter til dette har vi laget aspargesbønnepuré som vi syntes er vel så godt.
Vi har også servert retten med snackgulrøtter som har færre karbohydrater enn fullvokste store gulrøtter. Du velger selv om du tillater deg dette.
Lavkarbo juletorsk med bacon og Sandefjordsmør
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Sandefjordsmør
- 3 dl kremfløte
- 75 g meierismør
- 1 ss hakket kruspersille
- 0.5 ss sitronsaft
- Salt og hvitt pepper
Aspargesbønnepuré
- 300 g aspargesbønner
- 1 ss meierismør
- 1 ss sitronsaft
- Salt og pepper
- Muskat
Fisk og tilbehør
- 2 torskefileter
- 2 laurbærblad
- 1 ss hel pepper
- 100 g ternet bacon
- 5 stk. rosenkål
- 4 stk. snackgulrøtter
Fremgangsmåte
Sandefjordsmør
- Kok kremfløte i ca. 15 minutter slik at den tykner. Rør inn smør, kruspersille, sitronsaft og smak til med salt og hvitt pepper.
Aspargesbønnepuré
- Kok aspargesbønner mør i en kjele med vann. Ca. fem minutter koketid.
- Hell av vannet før du lager en jevn puré med stavmikser. Tilsett smør og sitronsaft. Smak til med salt, pepper og muskat.
Fisk og tilbehør
- Damp torsk i vann med laurbærblad og hele pepperkorn. Damp til den flaker seg, ca. 7 minutter.
- Stek ternet bacon sprøtt i en stekepanne. Legg baconet til sides mens du steker hele gulrøtter og rosenkål i samme stekepanne. Rosenkål deles i fire før de stekes. Tilsett mer smør etter behov.
- Dander fisk, saus, aspargesbønnepuré, bacon og grønnsaker på fat. Topp med frisk kruspersille.