Pekan- sjokolademuffins med kokoskaramell!!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Deeilige sjokolademuffins med smak av sjokolade, pekannøtt og kokoskaramell.
Oppskriften er både lavkarbo , glutenfri og melkefri. Vi har i denne oppskriften laget karamell av kokosmelk, kokosolje og søtning, og denne karamellen får en deilig søtlig kokossmak.
Kokoskaramell har vi laget på samme måte som vanlig karamellsaus. Dette lages ved koking av nevnte ingredienser helt til massen reduseres og tykner til en tykk karamellmasse.
Vi har brukt SunnRask Avfettet Linfrømel i denne oppskriften. Dette melet er allsidig og gir en god konsistens i bakverk.
Du kan også prøve deg frem med mandelmel. Du trenger antakeligvis en større mengde mandelmel enn linfrømel. Her må du rett og slett prøve deg frem til du får en konsistens som er litt fastere enn hva ordinær muffinsrøre med hvetemel vil være.
Vi har også brukt SunnRask Pekansmør i disse muffinsene. Dersom du ikke har dette kan du erstatte smøret med for eksempel SunnRask Økologisk Mandelsmør, SunnRask Økologisk Valnøttsmør eller Monster Pure Peanut Butter.
Du kan også male nøtter til smør. Dette gjør du enkelt ved å male nøttene i en foodprosessor i ca. 10 minutter, helt til fettstoffene slipper ut av nøttemassen slik at du får et kremig nøttesmør.
Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SJOKOLADEMUFFINS MED KOKOSKARAMELL
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Pekan sjokolademuffins
- 100 gram SunnRask kokosolje evt. meierismør
- 55 gram Sunnrask pekansmør evt. mandelsmør
- 140 gram Bakesukkr
- 80 gram avfettet linfrømel
- 40 gram kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 1 dl sterk kaffe
- 3 medium egg
- 50 gram Monster sukkerfri mørk sjokolade grovhakket
- 50 gram pekannøtt grovhakket
Kokoskaramell
- 200 gram kokosmelk (ikke lett)
- 60 gram Bakesukkr
- 30 gram monster fibersirup
- 50 gram SunnRask kokosolje evt. meierismør
Fremgangsmåte
Pekan sjokolademuffins
- Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Smelt kokosolje og pekansmør i en kjele.
- Bland bakesukkr, avfettet linfrømel, kakaopulver, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett smeltet kokosolje og pekansmør. Rør godt før du tilsetter de øvrige ingrediensene. Hold gjerne igjen litt av pekannøttene slik at du kan strø dette på toppen.
- Hell ca. én toppet spiseskje røre i hver muffinsform. Strø over resten av nøttene.
- Stekes på nest nederste rille i ca. 18 minutter.
Kokoskaramell
- Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La blandingen koke i 25 minutter på høy varme, mens du rører fra tid til annen. Pass på at blandingen ikke brenner i bunnen.
- Bruk enden på en sleiv eller et annet redskap med rund tupp og lag en grop i midten av muffinsen. Bruk enten en sprøytepose eller bruk en ts til å fylle hullet med kokoskaramell.
- La kokoskaramellen stive før du forsyner deg. Dette tar en times tid eller to. Legg én pekannøtt over karamellen. Strø gjerne litt flaksalt over muffinsen før servering.