Lavkarbo sjokolademuffins med kokoskaramell

Pekan- sjokolademuffins med kokoskaramell!!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Deeilige sjokolademuffins med smak av sjokolade, pekannøtt og kokoskaramell.

Oppskriften er både lavkarbo , glutenfri og melkefri. Vi har i denne oppskriften laget karamell av kokosmelk, kokosolje og søtning, og denne karamellen får en deilig søtlig kokossmak.

Kokoskaramell har vi laget på samme måte som vanlig karamellsaus. Dette lages ved koking av nevnte ingredienser helt til massen reduseres og tykner til en tykk karamellmasse.

Lavkarbo sjokolademuffins med kokoskaramell

Vi har brukt SunnRask Avfettet Linfrømel i denne oppskriften. Dette melet er allsidig og gir en god konsistens i bakverk.

Du kan også prøve deg frem med mandelmel. Du trenger antakeligvis en større mengde mandelmel enn linfrømel. Her må du rett og slett prøve deg frem til du får en konsistens som er litt fastere enn hva ordinær muffinsrøre med hvetemel vil være.

Vi har også brukt SunnRask Pekansmør i disse muffinsene. Dersom du ikke har dette kan du erstatte smøret med for eksempel SunnRask Økologisk Mandelsmør, SunnRask Økologisk Valnøttsmør eller Monster Pure Peanut Butter.

Du kan også male nøtter til smør. Dette gjør du enkelt ved å male nøttene i en foodprosessor i ca. 10 minutter, helt til fettstoffene slipper ut av nøttemassen slik at du får et kremig nøttesmør.

Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.

Lavkarbo sjokolademuffins med kokoskaramell
Lavkarbo sjokolademuffins med kokoskaramell
Lavkarbo sjokolademuffins med kokoskaramell

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SJOKOLADEMUFFINS MED KOKOSKARAMELL

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs
Antall: 12 muffins

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 408kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 12g | Fett: 33g
Allergener
Egg
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Pekan sjokolademuffins

Kokoskaramell

FREMGANGSMÅTE

Pekan sjokolademuffins

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Smelt kokosolje og pekansmør i en kjele.
  • Bland bakesukkr, avfettet linfrømel, kakaopulver, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett smeltet kokosolje og pekansmør. Rør godt før du tilsetter de øvrige ingrediensene. Hold gjerne igjen litt av pekannøttene slik at du kan strø dette på toppen.
  • Hell ca. én toppet spiseskje røre i hver muffinsform. Strø over resten av nøttene.
  • Stekes på nest nederste rille i ca. 18 minutter.

Kokoskaramell

  • Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La blandingen koke i 25 minutter på høy varme, mens du rører fra tid til annen. Pass på at blandingen ikke brenner i bunnen.
  • Bruk enden på en sleiv eller et annet redskap med rund tupp og lag en grop i midten av muffinsen. Bruk enten en sprøytepose eller bruk en ts til å fylle hullet med kokoskaramell.
  • La kokoskaramellen stive før du forsyner deg. Dette tar en times tid eller to. Legg én pekannøtt over karamellen. Strø gjerne litt flaksalt over muffinsen før servering.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search