Lavkarbo sushirolls med laks og avokado
Her får du sushi i lavkarbo- og ketoversjon! Dette er en frisk rull med agurk, laks, syltet ingefær og avokado. Serverer du sushien sammen med soyasaus, wasabi og chilimajones, så får du frem den autentiske sushismaken.
Det er viktig å tilsette salt og trekke ut vannet av agurkstrimlene for å få best mulig resultat. Du kan også variere på fyllet og for eksempel bruke spekeskinke og ruccola.
Oppskriften på lavkarbo sushirolls er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo sushirolls
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 agurk
- Salt
- 3 ss kremost naturell eller med urter
- 0,5 avokado
- 80 g røkt laks
- 15 g syltet ingefær
Serveringsforslag
- Glutenfri soyasaus
- Wasabi
- Chilimajones
Fremgangsmåte
- Bruk mandolin, ostehøvel eller grønnsaksskreller og skjær lange, tynne skiver av agurken på langs.
- Trekk ut fukt. Legg agurkskivene utover et rent kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir. Dryss over et lite salt og la ligge 5–10 minutter. Dette er viktig for at det skal holde sammen. Tørk deretter forsiktig med håndkleet eller kjøkkenpapir slik at de blir tørre og smidige.
- Legg agurkskivene lett overlappende utover et bakepapir eller bambusmatte.
- Fordel et tynt lag kremost jevnt utover agurkskivene.
- Del avokadoen i tynne strimler. Legg 4-5 lakseskiver, avokadostrimler, litt syltet ingefær langs kanten nærmest deg.
- Bruk bakepapiret/matten til å rulle stramt sammen til en fast sylinder.
- Sett rullen i kjøleskapet i ca. 10–15 min slik at den setter seg.
- Skjær rullen i biter med en skarp kniv (dypp kniven i kaldt vann mellom kuttene).
- Server med soyasaus eller chillimajones, eller eventuelt wasabi.