Lavkarbo trippel sjokoladebolle (glutenfritt)





«TikTok-bollene» i en sunnere utgave!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Trippel sjokoladebolle er laget av vår populære oppskrift på boller med havrefiber. Vi har tilsatt sjokolade i deigen, smeltet sjokolade til toppen og hakket sjokolade som strøssel.

Lavkarbo trippel sjokoladebolle

Du har kanskje fått med deg at TikTok fenomenet Oskar Westerlin som i samarbeid med Bakstehuset har laget en sjokoladebolle som for øyeblikket rives bort fra butikkhyllene. Vi syntes det er kjekt med slike trender men ønsker samtidig å tilby en sunnere variant av denne bollen.

Lavkarbo trippel sjokoladebolle

Trenger du tips til hvordan du kan aktivere gjæren eller tips til hva du gjør dersom du ønsker å bake uten gjær finner du informasjon om det her.

Lavkarbo trippel sjokoladebolle er glutenfri og nøttefri.

Lavkarbo trippel sjokoladebolle

Lavkarbo trippel sjokoladebolle (glutenfritt)

5 fra 5 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 hours
Antall: 1 deig (1 deig gir ca. 8 boller)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 364kcal | Karbohydrater: 4,4g | Protein: 8g | Fett: 28g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Boller

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg str. M eller L
  • 120 g havrefiber
  • 4 ss Finesse bakesukker
  • 2 ss fiberhusk (psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ts kardemomme
  • 1 klype vaniljepulver (kan utelates)
  • 220 g sjokolade uten sukker

Fremgangsmåte

  • Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
  • Grovhakk 1/3 av sjokoladen og kna sjokoladen inn i deig.
  • Rull deigen til en jevn pølse på kjøkkenbenken og del den i like store emner. Fukt hendene med litt olje eller vann hvis deigen er klissete. Form hvert emne til en rund bolle og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
  • Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
  • Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
  • Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
  • Avkjøl på rist.
  • Smelt 1/3 av sjokoladen over vannbad. Grovhakk den resterende mengden med en kniv.
  • Dypp toppen av en avkjølt bolle i smeltet sjokolade før du strør over litt hakket sjokolade. Gjenta prosedyren med alle bollene. Sett kjølig og nyt når sjokoladen har stivnet.

Kommentar

Aktivering av gjær
Dersom du velger en annen søtning enn finesse bakesukker må du tilsette en av følgende for å aktivere gjæren, 1 ts (yaconsirup, inulinpulver, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt). 

Viser 2 kommentarer
  • Sander
    Svar

    5 stars
    Wow, smakte nesten helt likt som vanlige hveteboller. 10/10!

5 from 5 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search