Lavkarbo trippel sjokoladebolle (glutenfritt)





«TikTok-bollene» i en sunnere utgave!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Trippel sjokoladebolle er laget av vår populære oppskrift på boller med havrefiber. Vi har tilsatt sjokolade i deigen, smeltet sjokolade til toppen og hakket sjokolade som strøssel.

Lavkarbo trippel sjokoladebolle

Du har kanskje fått med deg at TikTok fenomenet Oskar Westerlin som i samarbeid med Bakstehuset har laget en sjokoladebolle som for øyeblikket rives bort fra butikkhyllene. Vi syntes det er kjekt med slike trender men ønsker samtidig å tilby en sunnere variant av denne bollen.

Lavkarbo trippel sjokoladebolle

Trenger du tips til hvordan du kan aktivere gjæren eller tips til hva du gjør dersom du ønsker å bake uten gjær finner du informasjon om det her.

Lavkarbo trippel sjokoladebolle er glutenfri og nøttefri.

Lavkarbo trippel sjokoladebolle

Lavkarbo trippel sjokoladebolle (glutenfritt)

5 fra 5 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 hours
Antall: 1 deig (1 deig gir ca. 8 boller)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 364kcal | Karbohydrater: 4,4g | Protein: 8g | Fett: 28g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Boller

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg str. M eller L
  • 120 g havrefiber
  • 4 ss Finesse bakesukker
  • 2 ss fiberhusk (psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ts kardemomme
  • 1 klype vaniljepulver (kan utelates)
  • 220 g sjokolade uten sukker

Fremgangsmåte

  • Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Vær nøye og kjør blenderen til alle cottage cheese klumpene er knust.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over cottage cheeseblandingen. Bland til en fast deig. Deigen skal ikke være så tørr at den sprekke. Da må du tilsette mer væske til du får en deig som er enkel å jobbe med. Det er bedre at den er litt klissete enn at den er for tørr.
  • Grovhakk 1/3 av sjokoladen og kna dette inn i deig.
  • Form boller og sørg for at de har lik størrelse. Bruk gjerne olje eller vann på hendene dersom deigen er klissete.
  • Legg bollene på et bakebrett med bakepapir. Fyll vasken med varmt vann og sett brettet over vasken. Dekk bollene med plast og kjøkkenhåndklær slik at det blir lunt. La heve i minimum 45 minutter.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 30 – 35 minutter.
  • Smelt 1/3 av sjokoladen over vannbad og den resterende mengden med sjokolade grovhakker du med en kniv.
  • Dypp toppen av en avkjølt bolle i smeltet sjokolade før du strør over litt hakket sjokolade. Gjenta prosedyren med alle bollene. Sett kjølig og nyt når sjokoladen har stivnet.

Kommentar

Aktivering av gjær
Dersom du velger en annen søtning enn finesse bakesukker må du tilsette en av følgende for å aktivere gjæren, 1 ts (yaconsirup, inulinpulver, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt). 

Viser 2 kommentarer
  • Sander
    Svar

    5 stars
    Wow, smakte nesten helt likt som vanlige hveteboller. 10/10!

5 from 5 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search