Lavkarbo peanøttbar





Peanøttbar til alle sjokolade- og peanøttelskere der ute!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Lavkarbo peanøttbar er en nydelig sjokoladebar med smak av sjokolade, karamell og peanøtter. Den kan minne om Snickers på smaken. Her får du en god blanding av det søte og det salte, som er en kombinasjon de fleste elsker.

Baren har en kjerne av to ulike lag. Et lag med fast peanøttmasse og et lag med myk karamell. Baren lages i en matboks eller lignende og kuttes opp i ønsket størrelse når karamellen har stivnet. Barene dekkes til slutt med smeltet sjokolade og toppes gjerne med salte peanøtter for enda mer av det gode.

Du kan bruke den sukkerfrie sjokoladen du foretrekker. Du finner sjokolade uten sukker i de fleste dagligvarebutikker eller på helsekost.

Liker du lavkarbo peanøttbar, da liker du antakeligvis også disse oppskriftene: lavkarbo peanøttkonfekt. Prøv også vår supergode lavkarbo proteinbar – karamell, pekannøtt og hvit sjokolade, som du ser avbildet under.

Er du interessert i flere oppskrifter på godsaker som er rask å lage? Du finner alle våre hurtiglagde godbiter her.

Lavkarbo proteinbar

Lavkarbo proteinbar

Lavkarbo peanøttbar

Lavkarbo peanøttbar

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 3 timer
Antall: 1 batch (1 batch gir 12 barer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 306kcal | Karbohydrater: 6,9g | Protein: 6,2g | Fett: 26,4g
Allergener
Melk
Peanøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Peanøttfyll

  • 140 g peanøttsmør uten sukker
  • 80 g SukrinSirup Gold
  • 20 g Sukrin Gold

Karamellfyll

  • 3 dl kremfløte
  • 50 g Finesse bakesukker
  • 50 g SukrinSirup Gold
  • 75 g meierismør
  • 100 g salte peanøtter

Sjokoladetrekk

  • 200 - 250 g sjokolade uten sukker
  • 50 g hvit sjokolade uten sukker (valgfritt)

Fremgangsmåte

Peanøttfyll

  • Bland alle ingrediensene til en jevn og fast masse.
  • Trykk peanøttfyllet ned i en passende form som er kledd med bakepapir eller folie. Massen skal toppes med karamell, boksen du bruker må derfor ha plass til karamell på toppen uten at det renner over.
  • Sett boken i kjøleskap mens du lager karamell.

Karamellfyll

  • Bland alle ingrediensene, unntatt peanøtt, i en medium stor kjele og kok opp. Kok massen i ca. 30 minutter. Det skal boble litt, men sørg for at den ikke koker for mye da den kan skille seg ved for høy varme. Rør om av og til. Rør inn 1-2 ss kaldt vann dersom den skulle skille seg under koking. Sett temperaturen litt lavere og fortsett kokingen til den har tyknet litt.
  • Trekk kjelen vekk fra varmen og rør inn hakket peanøtt.
  • Hell blandingen over peanøttfyllet i boksen. Sett boksen tilbake i kjøleskapet og la stå i minimum 1,5 time, eller frem til den er fast.
  • Når karamellen er fast, ta den ut av formen. skjær i avlange barer.

Sjokoladetrekk

  • Smelt sjokolade over vannbad.
  • Legg bakepapir på et brett du får plass til i kjøleskap. Dypp barene i smeltet sjokolade før du legger de på bakepapiret. Barene er enkle å løsne fra bakepapir når sjokoladen er stivnet.
  • Smelt hvit sjokolade over vannbad.
  • Hell sjokoladen i en plastpose. Hold gjerne posen under kaldt vann, slik at sjokoladen blir litt fastere. Klipp et lite hull i hjørnet av posen. Sirkle sjokoladen over barene. Dersom du ønsker kan du strø over litt hakket peanøtt før du sirkler over sjokolade.
  • Sett brettet i kjøleskapet. Barene er spiseklar når sjokoladen har stivnet.

Viser 2 kommentarer
  • Heidi Katrine Matre
    Svar

    Jeg har laget denne to ganger og har litt problemer med å få passe tykk karamell. I første runde ble den kokt for lenge og skilte seg, men når jeg slo av fettet som hadde dannet seg, så ble den egentlig veldig bra og den stivnet godt og var enkel å dyppe i sjokolade. I runde to som jeg kokte 30-40 min var karamellen lysere, men var alt for klissete til å skjære opp, så endte med å måtte skrape av karamellen og koke den mer.. og da skilte den seg så vidt igjen.

    Noen som vet hvilken temperatur karamellen skal ha for å være passelig?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Så kjedelig når det ikke går som man ønsker. Jeg ville forsøkt med en annen gryte, en gryte med medium størrelse slik at karamellen får en jevn varme fra platen. Ikke la det fosskoke, men la det putre helt til du får en tykkere masse. Rett temperatur er 120 grader. Håper du får det til neste gang. Alle gode ting er tre:D

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search