Lavkarbo kyllingsnadder med pesto og gresskarkjerner

Nydelig kyllingtallerken servert med pesto og gresskarkjerner!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Dette er en sunn rett du lager på under 30 minutter. Vi brukte kjøttet fra kyllingklubber men du kan bruke kyllingkjøtt fra den delen av kyllingen du foretrekker. Vi syntes det smaker ekstra godt dersom du inkluderer skinnet fra den grillede kyllingen.

Ønsker du en magrere variant kan du steke strimlet kyllingfilet før du blandet dette i retten.

Det finnes mange sorter pesto i butikken. Noen er laget av cashewnøtter og inneholder derfor litt flere karbohydrater enn de sortene som er laget med pinjekjerner. Velg også den sorten som er laget med olivenolje eller rapsolje.

Lavkarbo kyllingsnadder med valnøtter

Vi har brukt valnøtter og gresskarkjerner i oppskriften, men du kan bruke de nøttene og frøene du foretrekker. Salte peanøtter og sorte sesamfrø er en variant vi tror også vil smake godt.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo middager finner du mange oppskrifter her.

 

Lavkarbo kyllingsnadder med valnøtter

Kyllingsnadder med pesto og gresskarkjerner

4,84 fra 6 stemmer
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 763kcal | Karbohydrater: 8,4g | Protein: 49,2g | Fett: 56,9g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 0.5 rødløk
  • 250 g blomkålris
  • Olje til steking
  • 50 g aspargesbønner
  • 60 g minimais
  • 100 g kremost
  • 400 g grillet kylling, vekt uten bein
  • 30 g ruccola
  • 50 g valnøtter
  • 2 ss gresskarkjerner
  • Salt og hvit pepper
  • Serveres med grønn pesto

Fremgangsmåte

  • Kutt rødløk i små terninger og stek dette sammen med blomkålris i en stekepanne med olje. Lager du mer enn to porsjoner anbefales det å bruke en større gryte.
  • Skjær aspargesbønner og minimais i skiver. Stek sammen med det andre i noen minutter før du blander inn kremost.
  • Riv kyllingkjøtt i mindre biter og røres inn i gryten. Stekes til det er gjennomvarmt.
  • Bland inn ruccola og hakkede valnøtter. Smak til med salt og hvit pepper.
  • Strø over gresskarkjerner og server retten med grønn pesto.

Viser 2 kommentarer
  • Rita
    Svar

    5 stars
    Helt nydelig! Min manns nye favoritt! PS: Vi hadde kun kyllingfilet, så tok med litt gastromatkrydder i retten.

4,84 from 6 votes (5 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search