Chilimajones – sterk dressing
Chilimajones passer godt til sushi eller som dressing til en god salat. Prøv også chilimajones på rekesmørbrødet eller på burgeren. Vi har brukt chilimajones som dressing på kyllingsalat med valnøtter, og det ble veldig godt.
Chilimajones lager du så sterk som du foretrekker, men lag den gjerne litt sterkere enn du først tror fordi den oppleves mildere når den spises sammen med noe annet.
Du kan erstatte sambal oelek med sriracha, men vær obs på at sriracha har et høyere innhold av karbohydrater og er generelt et mer prosessert produkt eller sambal oelek.
Tilsett gjerne litt finhakket fersk chili eller chiliflak for mer struktur i dressingen, og for et enda sterkere resultat.
Bruk gjerne hjemmelaget majones dersom du har god tid. Da blir chilimajonesen ekstra god også har du full kontroll på hva den inneholder.
Chilimajones
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 100 g majones
- 0,5-1 ts sambal oelek
Fremgangsmåte
- Bland sammen majones og sambal oelek i en skål. Smak til med chilipasta.
- Holdbar i flere uker i en lukket beholder i kjøleskap.
sriracha
Helt fantastisk !
Så kjekt å høre! Takk 🙂