Basilikumaioli – en spennende hvitløksdressing
Aioli er en populær dressing, men har du smakt basilikumaioli?
Basilikumaioli har en delikat grønnfarge som fresher opp et hvert måltid. Passer godt til salat, på brødskiven, på burgeren eller på pizzaen. Dressingen kan også brukes på rekesmørbrødet som et smaksrikt alternativ til majones.
Sjekk også ut Marie sin oppskrift på kyllingschnitzel hvor dressingen gjorde seg godt.
Basilikumaioli holder seg lenge i kjøleskapet i en lukket beholder.
Oppskriften er laget av Marie Gundersen som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Basilikumaioli
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 eggeplommer
- 2 ts Dijon sennep
- 1 neve frisk basilikum
- 2 hvitløksfedd
- 2 dl MCT-olje eller annen foretrukket olje
- 2 ss sitronsaft
- Salt
Fremgangsmåte
- Sørg for at alle ingrediensene har romtemperatur før du begynner. Bruk en stavmikser for å blande sammen eggeplommer, dijonsennep, basilikum og finhakket hvitløk til det er godt kombinert.
- Tilsett oljen sakte, kun teskje etter teskje i begynnelsen, og deretter i en tynn stråle mens du kontinuerlig blander med stavmikser.
- Fortsett å mikse til blandingen blir tykkere. Smak til med sitronsaft og salt. Juster konsistensen ved å tilsette litt vann.
- Sett gjerne aiolien i kjøleskapet i 30 minutter før servering for å få smakene til å utvikle seg.
aioli tykner ikke, hva gjør man feil
Har du kanskje brukt kald olje eller kalde egg? Ulik temperatur på ingrediensene kan av og til føre til at eggene ikke klarer å emulgere, slik at det blir tykt. En annen feilkilde kan være at du har tilsatt olje litt for raskt og at den må jobbes inn i et roligere tempo i en tynn stråle mens du bruker stavmikser.