Lavkarbo antioksidant lemonade





Basisk juice – bra for fordøyelsen

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo antioksidant lemonade er en deilig og forfriskende drikk. Sitron og agurk er basiske ingredienser, som bidrar til å balansere magesyren og støtter en god fordøyelse.

Basisk væske setter i gang syreproduksjonen i magen og gjør magesekken klar for å fordøye mat. Problemer med sure oppstøt skyldes ofte for lite magesyre, og ikke for mye. For å støtte fordøyelsen kan man drikke en basisk væske litt i forkant av et måltid. 

Lavkarbo antioksidant lemonade. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo antioksidant lemonade. Foto, Marie Gundersen.

Denne forfriskende drikken består av agurk, den friske smaken av mynte og sitron, samt antioksidanten matcha.

Matcha er en type te som er kjent for sitt høye innhold av antioksidanter sammenlignet med vanlig te. Matcha inneholder også koffein. Den stammer fra Japan og er laget av spesialdyrkede teblader som males til et fint pulver.

Blant de mange helsefremmende stoffene i matcha finner vi polyfenoler, en type antioksidant som er viktig for å beskytte cellene mot skade fra frie radikaler, og dermed kan bidra til å redusere risikoen for kroniske sykdommer.

Matcha kan også bidra til å regulere blodsukkeret, noe som gjør det til et godt valg for personer som ønsker å opprettholde en stabil energi gjennom dagen. Matcha pulver selges i helsekostbutikk.

Chiafrøene gir en lett fylde og ekstra næringsstoffer, mens ingefæren gir en oppkvikkende aroma. SukrinMelis eller annen valgfri søtning balanserer smaken perfekt. Salt i lemonaden tilfører kroppen elektrolytter. 

Serveres kald med isbiter og ekstra mynte, lime eller sitron for en virkelig oppfriskende opplevelse, ideell for varme sommerdager eller som en antioksidantrik drikk når som helst på året.

Oppskriften på lavkarbo antioksidant lemonade er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Lavkarbo antioksidant lemonade. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo antioksidant lemonade

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 5 glass

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 glass | Kalorier: 35kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 2g | Fett: 1,5g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 1 økologisk sitron
  • 20-30 g ingefær (mengde etter smak)
  • 8 dl kaldt vann
  • 2 ts matcha pulver (valgfritt)
  • 1 neve mynteblader (mengde etter smak)
  • 1 klype salt
  • 3 ss Sukrinmelis eller annen søtning
  • 4 ts chiafrø (valgfritt)
  • Isbiter (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Vask agurken og sitronen. Kutt av litt av toppen og bunnen av agurken og sitronen og del i fire deler.
  • Rens og kutt ingefær i mindre biter.
  • Hell vann i en blender. Tilsett agurk, sitron med skall, ingefær, matcha pulver, mynteblader og salt.
  • Kjør blenderen til en jevn konsistens. Smak til med rett mengde søtning.
  • Hell blandingen gjennom en sikt for å få en jevn drikk.
  • Rør inn chiafrø og la svelle i kjøleskap i rundt 30 minutter.
  • Server drikken i glass med isbiter.

Viser 4 kommentarer
  • Astrid
    Svar

    Hvor mye er en bunt mynte? Jeg har mynteplanter i hagen, men har ikke noe forhold til det dere kaller en bunt..

    • Svar

      En bunt er bladene som henger på en stilk. Vi har endret til en neve. Mengden kan du også styre selv etter smak og behag 🙂

  • Lene kjeldaas
    Svar

    Hva er matcha pulver. Og bunter mynte betyr det potter med mynte?

    • Svar

      Hei, vi la inn litt mer informasjon om matcha i teksten over oppskriften. Du kan fint lage lemonaden uten matcha, men dette pulveret gir ekstra tilskudd av antioksidanter 🙂 En bunt er bladene som henger på en stilk. Vi har endret til en neve 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search