Fløtegratinert sellerirot med smak av hvitløk!
Lavkarbo fløtegratinert sellerirot er en super erstatter for fløtegratinerte poteter. Det er ikke sånn at dette er dårlige enn den originale med poteter, tvert imot. Sellerirot har en litt kraftigere smak enn poteter, men retten får likevel en mild og fin smak.
Sellerirot inneholder 2.8 gram karbohydrater per 100 gram, og passer derfor godt inn i et lavkarbo kosthold.
Vi har brukt tre hvitløksfedd i vår oppskrift på fløtegratinert sellerirot, fordi vi synes at hvitløkssmaken virkelig hever denne retten, som den også gjør med fløtegratinerte poteter.
Det er ikke alltid like enkelt å komme på hva man skal erstatte pasta, ris og potet med. Vi har laget mange gode oppskrifter på tilbehør som erstatter pasta, ris og potet. Du finner alle våre oppskrifter på tilbehør her.
Ønsker du inspirasjon til andre middager, finner du mange flere oppskrifter her.
FLØTEGRATINERT SELLERIROT
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 600 g sellerirot
- 3 dl fløte
- 3 fedd hvitløk
- 1 klype muskatnøtt
- Salt og pepper
- 175 g ost revet
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Skjær vekk skallet fra selleriroten og skjær den i tynne skiver, enten med mandolin eller med en ostehøvel. Skjær hvitløksfedd i tynne skiver.
- Kok opp fløten i en kjele og tilsett sellerirot, hvitløk, muskat, salt og pepper. La dette koke i maks 5 minutter mens du rører om.
- Smør en ildfast form med smør og hell over blandingen. Strø over revet ost og stek på midterste rille i ovnen i 15 – 20 minutter, frem til osten er gylden.
- Vent i fem minutter før du forsyner deg, slik at sausen tykner.
Kjempegod
Kan man fryse?
Ja, denne kan fint fryses 🙂
Magisk god🤩
Tusen takk for veldig fin tilbakemelding 😀
Supergod.
Bedre enn fløtegratinerte poteter!
Nyydelig og bedre enn fløtegratinerte poteter!
Fløtegratinerte sellerirot. Kjempegod og lett å lage.
Ja, ikke sant?! 😊👍