Lavkarbo brente mandler, deilig snacks til juletiden!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi har tidligere laget brente mandler med bare sukrin gold og syntes dette gir en anelse bismak. Vi har derfor gjennom fem runder med ulik mengde ingredienser kommet frem til blandingsforhold vi syntes både ser ut som og smaker som brente mandler.
Vi har forsøkt med ca. 20 gram meierismør istedenfor vann men opplevde da at mandlene ble litt mykere. Smaken ble heller ikke noe særlig annerledes. Vi har derfor landet på at vann gir best resultat.
Tidligere år har vi laget brente nøtter, altså en kombinasjon av mandler, hasselnøtter og valnøtter. Prøv gjerne vår superdigge oppskrift på karamelliserte peanøtter.
Lavkarbo brente nøtter er en perfekt lite julegave, til den som er glad i søtsaker. Fyll et lite syltetøyglass med brente nøtter og knyt en sløyfe rundt glasset, før du gir det til den personen du syntes fortjener en liten oppmerksomhet.
Ekstra harde mandler?
Rist gjerne nøttene i stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader i ca. 10 minutter før du blander de i kjelen. Da får du frem en kraftigere nøttesmak. Du får også hardere nøtter, dersom du liker ekstra sprø brente mandler anbefales dette.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo brente mandler
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 80 g Sukrin gold
- 50 g Finesse bakesukker
- 4 ss vann
- 300 g mandler
Fremgangsmåte
- Bland sukrin gold, finesse bakesukker og vann i en kjele og kok opp. La koke i fem minutter.
- Skru av varmen og rør inn mandlene. Rør i kjelen helt til massen er avkjølt og søtningen har dannet krystaller rundt nøttene. Dette tar ca. fire minutter.
- Bre nøttene utover et bakebrett med bakepapir og la ligge til de er tørre.
- Hell nøttene over på en lukket beholder når de er tørr.
Denne var god, hadde ikke nok mandler, så blandet paranøtter, ble supergodt 😋
Har testet disse en gang før, men nå rista jeg mandlene på 180° i 8 minutter først, så hadde jeg de i den smelta blandingen, rørte til det krystalliserte seg, la de utover et bakepapir på en rist å stekte di i 2-3 minutter til i ovn. Ble veldig digg!
Har testet disse en gang før, men nå rista jeg mandlene på 180° i 8 minutter først, så hadde jeg de i den smelta blandingen, rørte til det krystalliserte seg, la de utover et bakepapir på en rist å stekte di i 2-3 minutter til i ovn. Ble veldig digg!
Så bra! Takk for tips 😀
Hei, dette ser nydelig ut å skal testes. Hva er det som tilsvarer per porsjon/enhet her mtp karbohydrater?
Så kjekt at du liker oppskriften! Vi har lurt litt på hvordan vi best mulig kan få frem næringsinnhold på en brukervennlig måte og ser at per porsjon er litt misvisende da en porsjon avviker fra person til person. Vi har nå skrevet inn i en porsjon tilsvarer 20 gram og regnet næring ut ifra 20 gram. Håper det blir litt enklere 🙂