Lavkarbo brokkoligrateng
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Brokkoligrateng med valnøtter og bacon er en enkel middagsrett med god og fyldig smak. Retten kan også passe som tilbehør til blant annet hvit fisk eller kjøtt. Etter en halvtime i ovnen er gratengen gyllen med en sprø ostetopp.
Oppskriften er tilsatt valnøtter og sprøstekt bacon for å gi ekstra smak. Har du nøtteallergi, kan du sløyfe valnøttene. Du kan også eksperimentere med ulike urter på toppen som for eksempel basilikum, koriander eller persille.
Oppskriften på lavkarbo brokkoligrateng er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo brokkoligrateng med bacon og valnøtter
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 brokkoli
- Meierismør til steking
- 50 g valnøtter
- 150 baconterninger
- 2 egg
- 2 dl kremfløte
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 0,5 ts chillipulver
- Salt og pepper
- 150 g revet ost
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 200 grader, over- og undervarme.
- Skjær brokkolien i biter og legg i en smurt ildfast form.
- Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek baconterninger til det er gjennomstekt. Legg baconterningene og hakkede valnøtter i den ildfaste formen.
- Pisk sammen egg, fløte, hvitløkspulver, chilipulver og litt salt og pepper. Hell over brokkoliblandingen. Strø over revet ost.
- Stek midt i stekeovnen i mellom 25-30 minutter, til osten er gyllen.
- Server gjerne med friske urter på toppen.
Nydelig og enkel.