Lavkarbo brokkoligrateng med bacon og valnøtter

Lavkarbo brokkoligrateng

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Brokkoligrateng med valnøtter og bacon er en enkel middagsrett med god og fyldig smak. Retten kan også passe som tilbehør til blant annet hvit fisk eller kjøtt. Etter en halvtime i ovnen er gratengen gyllen med en sprø ostetopp.

Oppskriften er tilsatt valnøtter og sprøstekt bacon for å gi ekstra smak. Har du nøtteallergi, kan du sløyfe valnøttene. Du kan også eksperimentere med ulike urter på toppen som for eksempel basilikum, koriander eller persille.

Lavkarbo brokkoligrateng med bacon og valnøtter. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo brokkoligrateng med bacon og valnøtter. Foto, Marie Gundersen.

Oppskriften på lavkarbo brokkoligrateng er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Lavkarbo brokkoligrateng med bacon og valnøtter. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo brokkoligrateng med bacon og valnøtter

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 619kcal | Karbohydrater: 3,3g | Protein: 25g | Fett: 55g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 brokkoli
  • Meierismør til steking
  • 50 g valnøtter
  • 150 baconterninger
  • 2 egg
  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts chillipulver
  • Salt og pepper
  • 150 g revet ost

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, over- og undervarme.
  • Skjær brokkolien i biter og legg i en smurt ildfast form.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek baconterninger til det er gjennomstekt. Legg baconterningene og hakkede valnøtter i den ildfaste formen.
  • Pisk sammen egg, fløte, hvitløkspulver, chilipulver og litt salt og pepper. Hell over brokkoliblandingen. Strø over revet ost.
  • Stek midt i stekeovnen i mellom 25-30 minutter, til osten er gyllen.
  • Server gjerne med friske urter på toppen.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search