Lavkarbo kyllingnuggets
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Disse kyllingnuggetsene er sprø og smakfulle, laget med få ingredienser som mandelmel og parmesan. De er enkle å lage og passer perfekt som en rask middag, servert med frisk salat, tomat og gressløk.
Som dipp anbefaler vi ketchup uten sukker eller chilimajones.
Oppskriften på lavkarbo kyllingnuggets er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo kyllingnuggets
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kyllingnuggets
- 400 g kyllingfilet
- 1 egg
- 3 ss mandelmel (ikke fettredusert)
- 2 ss raspet parmesan
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts salt
- Olivenolje til steking
Forslag til tilbehør
- Salat
- Tomat
- Gressløk
Fremgangsmåte
- Kutt kyllingfileten i biter i ønsket størrelse.
- I en bolle, visp egget.
- I en annen bolle, bland mandelmel, parmesan, hvitløkspulver, paprikapulver og salt.
- Dypp hver kyllingbit først i egget, og deretter rull dem i mandelmel- og parmesanblandingen til de er godt dekket.
- Varm olje i en stekepanne på middels varme. Stek kyllingbitene til de er gyllenbrune og gjennomstekte, ca. 4-5 minutter på hver side. Alternativt, legg de panerte kyllingbitene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i stekeovnen på 200 grader i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gyllen.
- Server gjerne kyllingnuggets med foretrukket dipp, frisk salat, skiver av tomat og hakket gressløk.
Hvor varm skal ovnen være 🙂
Ser det ikke i oppskriften
Ser at vi har glemt å skrive det 😀 Har lagt det til nå 🙂
,
Laget tre porsjoner, men med tre teskjeer salt, så ble det altfor mye ! Dette må da være feil !?
Hei, tusen takk for tilbakemeldingen. Her har det nok skjedd en trykkfeil. Vi har rettet det opp nå 🙂