Lavkarbo squashspaghetti carbonara

Lavkarbo squashspaghetti carbonara med parmesan og bacon!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Pasta carbonara lages på forskjellige måter og mange lager denne retten uten fløte. Vi syntes det passer best med fløte for en ekstra kremet konsistens.

Vi har også brukt hvitløk, noe som ikke alltid brukes i carbonara. Du kan selvsagt la være å bruke dette dersom du ønsker en mer tradisjonell smak. Men vi anbefaler hvitløk! Du kan også tilsette sjalottløk og noen bruker også paprikapulver. Dette er smak og behag.

Vil du virkelig flotte deg, får du tak i ekte italiensk pancetta, og bruker dette istedenfor bacon. Får du ikke tak i dette fungerer bacon også veldig fint.

Ønsker du å servere brød til lavkarbo pasta carbonara har vi flere gode lavkarbo brødoppskrifter, som du finner her.

Buon appetito!

Lavkarbo monster miracle spaghetti carbonara

Lavkarbo squashspaghetti carbonara

4,50 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 795kcal | Karbohydrater: 4,9g | Protein: 36g | Fett: 70g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 squash eller sommerkål eller grønn spisskål
  • 1 hvitløksfedd
  • 250 g baconterninger eller pancetta
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 dl kremfløte
  • 2 egg
  • 4 ss raspet parmesan
  • 0,25 ts pepper
  • 1 neve kruspersille
  • Salt

Fremgangsmåte

  • Kutt squash i lange strimler med en spiralizer eller bruk en kniv til å lage lange tynne strimler. Bruker du sommerkål eller grønn spisskål kutter kålen i tynne strimler. Finhakk hvitløk.
  • Stek baconterninger i en stekepanne til det er sprøtt. Legg baconet i en skål.
  • Ikke vask stekepannen. Tilsett olje og stek hvitløk i et minutter på medium varme.
  • Skru ned varmen på stekepannen og hell over kremfløte. La putre et par minutter før du vender inn squashspaghetti. Skru av varmen. Bruker du strimlet kål skal du steke kålen litt lengre, sammen med det andre, før du skrur av varmen.
  • Pisk egg, raspet parmesan og pepper i en bolle. Hell blandingen over spaghettien og vend inn bacon og hakket persille. Dette skal ikke stekes, da vil sausen sprekke. Smak til med salt.

4,50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search