Blåskjell med karri, luksusmiddag på under 30 minutter!
Lavkarbo blåskjell med karri er en skikkelig digg rett som du enkelt lager hjemme. I denne retten har vi brukt blant annet hvitløk, chili, ingefær, karri, paprikapulver og tomatpuré for å gi en god og fyldig smak til suppen.
Retten lages enkelt melkefri dersom du bruker plantefløte istedenfor kremfløte. Det finnes mange varianter og du finner de i allergihyllen i butikken.
Blåskjell inneholder 0 gram karbohydrater og er derfor perfekt i et lavkarbo kosthold. Du kan lese mer og blåskjelloppdrett her: Blåskjell | 3iuka (godfisk.no).
Vær nøye med å kaste skjell som er knust før damping. Skjell som ikke åpner seg ved damping skal heller ikke spises. Slik sjekker du blåskjell | Dampe og tilberede blåskjellene (meny.no).
Vi har også oppskrift på hvitvinsdampede blåskjell servert med sprø sellerirot, du finner oppskriften her.
Blåskjell i karri (lavkarbo)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 kg ferske blåskjell
- 1 ss meierismør eller ghee
- 3 sjalottløk finhakket
- 2 fedd hvitløk raspet
- 1 chili finhakket
- 1 ts ingefær raspet
- 1 ts tomatpuré
- 1 ts karri
- 1 ts paprikapulver
- 100 g knaskegulrøtter strimlet
- 100 g sellerirot strimlet
- 2 ss hvitvinseddik
- 200 g kremfløte evt. plantefløte
- Fersk persille
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Vask blåskjellene og fjern skjell som er knust.
- Varm smør i en stor kasserolle som rommer aller skjellene. Stek sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær i kjelen. Stekes til løken blir myk.
- Tilsett tomatpuré, karri og paprikapulver og fres dette i gryten i et par minutter før du tilsetter kremfløte, hvitvinseddik, sellerirot og gulrot. Kok opp og la suppen koke i fem minutter.
- Tilsett blåskjell i gryten og legg på lokk. La skjellene dampe under lokk i fem til ti minutter, frem til skjellene har åpnet seg. Rist litt på gryten et par ganger underveis slik at skjellene dampes jevnt.
- Server blåskjell i dype skåler og strø over hakket persille og smak til med salt og pepper før servering.