Lavkarbo blåskjell i karri





Blåskjell med karri, luksusmiddag på under 30 minutter!

Lavkarbo blåskjell med karri er en skikkelig digg rett som du enkelt lager hjemme. I denne retten har vi brukt blant annet hvitløk, chili, ingefær, karri, paprikapulver og tomatpuré for å gi en god og fyldig smak til suppen.

Retten lages enkelt melkefri dersom du bruker plantefløte istedenfor kremfløte. Det finnes mange varianter og du finner de i allergihyllen i butikken.

Blåskjell inneholder 0 gram karbohydrater og er derfor perfekt i et lavkarbo kosthold. Du kan lese mer og blåskjelloppdrett her: Blåskjell | 3iuka (godfisk.no).

Vær nøye med å kaste skjell som er knust før damping. Skjell som ikke åpner seg ved damping skal heller ikke spises. Slik sjekker du blåskjell | Dampe og tilberede blåskjellene (meny.no).

Vi har også oppskrift på hvitvinsdampede blåskjell servert med sprø sellerirot, du finner oppskriften her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo blåskjell i karri

Blåskjell i karri (lavkarbo)

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 390kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 23g | Fett: 27g
Allergener
Melk
Selleri
Skalldyr

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 kg ferske blåskjell
  • 1 ss meierismør eller ghee
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 2 fedd hvitløk raspet
  • 1 chili finhakket
  • 1 ts ingefær raspet
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 100 gram knaskegulrøtter strimlet
  • 100 gram sellerirot strimlet
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 200 gram kremfløte evt. plantefløte
  • Fersk persille
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Vask blåskjellene og fjern skjell som er knust.
  • Varm smør i en stor kasserolle som rommer aller skjellene. Stek sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær i kjelen. Stekes til løken blir myk.
  • Tilsett tomatpuré, karri og paprikapulver og fres dette i gryten i et par minutter før du tilsetter kremfløte, hvitvinseddik, sellerirot og gulrot. Kok opp og la suppen koke i fem minutter.
  • Tilsett blåskjell i gryten og legg på lokk. La skjellene dampe under lokk i fem til ti minutter, frem til skjellene har åpnet seg. Rist litt på gryten et par ganger underveis slik at skjellene dampes jevnt.
  • Server blåskjell i dype skåler og strø over hakket persille og smak til med salt og pepper før servering.

Kommentar

Oppskrift på lavkarbo loff som passer perfekt til denne retten. 

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search