Lavkarbo kyllinggryte med soltørket tomat og squashspaghetti

Hverdagsmiddag med kylling – gode smaker – lett å lage

Spuash er en veldig god grønnsak å bruke i et lavkarbo kosthold. Den inneholder bare 1,8 gram karbohydrater per 100 gram. Også trekker den til seg gode smaker fra retten.

Squashspaghetti er en veldig god erstatning for spaghetti, tro det eller ei. Lager du spaghettien med en spiralizer, for eksempel denne fra Jernia (vi har ikke samarbeid med Jernia men liker denne), får du passe tykke og lange spaghetti som kan tvinnes på gaffelen.

Det finnes flere typer spiralizere, for eksempel elektriske som gjør jobben lettere enn med en håndholdt.

Lavkarbo squashspaghetti med kylling og soltørket tomat

Du kan også bruke squash i terninger istedenfor spaghetti, men da bør terningene stekes litt sammen med soppen. Følg ellers fremgangsmåten som står i oppskriften.

Lårfilet av kylling kan byttes med kjøttdeig, svinekjøtt eller scampi. Bruker du kjøttdeig trenger du ikke å legge kjøttet til side i en skål mens du steker de resterende grønnsakene.

Lavkarbo squashspaghetti med kylling og soltørket tomat

Vi tilsatte noen dråper tabasco, men dette kan utelates eller erstattes av litt kajennepepper, chiliflak eller litt finhakket chili.

Creme fraiche kan erstattes av kremfløte, men ikke av rømme eller matfløte. Rømme og matfløte sprekker og blir kornete når det kokes.

Lavkarbo squashspaghetti med kylling og soltørket tomat

Lavkarbo kyllinggryte med soltørket tomat og squashspaghetti

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 710kcal | Karbohydrater: 7,9g | Protein: 43g | Fett: 54g
Allergener
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g lårfilet av kylling
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 150 g champignon
  • 1 squash
  • Olje eller meierismør til steking
  • Salt og pepper
  • 150 g creme fraiche
  • 2 ss grovhakket soltørket tomat
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 5 dråper tabasco saus (kan utelates)
  • Evt. parmesan som topping

Fremgangsmåte

  • Kutt lårfilet av kylling i strimler. Kutt sjalottløk i terninger og finhakk hvitløk. Del champignon i skiver. Kutt squash i strimler med en spiralizer. Har du ikke det kan du dele den i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin før du deler skivene i tynne strimler.
  • Varm olje eller smør i en stor gryte. Stek kylling med salt og pepper til det er gjennomstekt. Legg kyllingkjøttet til side i en skål.
  • Stek sjalottløk og champignon til soppen er myk. Tilsett mer fett etter behov. Rør inn hvitløk og fres i ytterligere et minutt.
  • Tilsett kyllingstrimler, creme fraiche, soltørket tomat, oregano, hvitvinseddik og tabasco. La putre uten lokk på medium temperatur i 10-15 minutter, til du ser at sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
  • Rør inn squashspaghetti og surr i gryten i et minutt før servering.
  • Server med mer soltørket tomat, urter du liker og revet parmesan.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search