3 tips for en god eggerøre
- Visp lenge nok
Om du ikke visper lenge nok vil eggerøren ikke bli luftig, og du vil få store hvite biter med eggehvite i den. Det er ikke så godt. - Stek på lav varme i passe lang tid
Steker du eggerøre for lenge og på for høy varme blir den fort overstekt, og får en mer «eggete» smak. Egg er stort sett alltid best når de stekes på svakere varme over tid. Eggerøren skal være gjennomstekt men fremdeles litt saftig og ikke tørr.
- Ikke la røren hvile før steking
Dersom du lar den hvile lenge faller den sammen og blir mindre lufting. Stek den derfor like etter du har vispet sammen ingrediensene.
Ønsker du tips til andre lavkarbo oppskrifter, finner du mange nydelige oppskrifter her.
OPPSKRIFT PÅ EGGERØRE
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 6 egg
- 3 ss fløte evt. vann
- Salt og pepper
- Meierismør til steking
- 3 ss creme fraiche
Fremgangsmåte
- Visp eggene godt sammen slik at eggehvite og plomme blander seg skikkelig.
- Ha i fløte, evt. vann.
- Stek eggerøren i meierismør på middels varme.
- Rør i eggerøren med en stekespade eller slikkepott og dra den sammen til en fin blanding.
- Den er ferdig når den er gjennomstekt, men ikke overstekt slik at den blir tørr.
- Bland inn creme fraiche mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.