3 tips for en god eggerøre

  1. Visp lenge nok
    Om du ikke visper lenge nok vil eggerøren ikke bli luftig, og du vil få store hvite biter med eggehvite i den. Det er ikke så godt.
  2. Stek på lav varme i passe lang tid
    Steker du eggerøre for lenge og på for høy varme blir den fort overstekt, og får en mer «eggete» smak. Egg er stort sett alltid best når de stekes på svakere varme over tid. Eggerøren skal være gjennomstekt men fremdeles litt saftig og ikke tørr.
  3. Ikke la røren hvile før steking
    Dersom du lar den hvile lenge faller den sammen og blir mindre lufting. Stek den derfor like etter du har vispet sammen ingrediensene
Eggerøre bilde

Eggerøre

  • Ant: 4 pers.
  • Tid: 15 min
  • Nivå: Lett

Ingredienser

  • 6 egg
  • 3 ss. fløte (melk,vann,melk går også fint)
  • Salt (gjerne havsalt)
  • Pepper

Slik lager du perfekt eggerøre

  1. Visp eggene godt sammen slik at eggehvite og plomme blander seg skikkelig
  2. Ha i 3 ss fløte, evt. vann. Noen velger å lage eggerøre uten å tilsette væske, det fungerer også fint. Da blir den gjerne enda luftigere.
  3. Stek eggerøren i godt ekte smør på middels lav varme (4-5).
  4. Rør i eggerøren med en stekespade eller slikkepott og dra den sammen til en fin blanding.
  5. Den er ferdig når den er gjennomstekt, men ikke overstekt slik at den blir tørr.
  6. Ha i salt og pepper mot slutten av steketiden.

Les mer om lavkarbo mat her. Oppskrift på steinalderbød finner du her. Husk å servere din eggerøre men den fremdeles er varm, da smaker den best! 🙂

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search