Eggerøre – 3 triks som sikrer perfekt resultat

Eggerøre er noe av det letteste du kan lage. Det er næringsrikt og smaker nydelig dersom du lager den riktig.

Husk på disse 3 triksene, så sikrer du en perfekt eggerøre

Det er lett å lage perfekt eggerøre. Men om du skal sikre at den blir perfekt, må du være nøye på at den blir både luftig, saftig og perfekt. Da bør du passe på disse tre triksene:

  1. Visp lenge nok
    Om du ikke visper lenge nok vil eggerøren ikke bli luftig, og du vil få store hvite biter med eggehvite i den. Det er ikke så godt.
  2. Stek på lav varme i passe lang tid
    Steker du eggerøre for lenge og på for høy varme blir den fort overstekt, og får en mer «eggete» smak. Egg er stort sett alltid best når de stekes på svakere varme over tid. Eggerøren skal være gjennomstekt men fremdeles litt saftig og ikke tørr!
  3. Ikke la røren stå og hvile før steking
    Dersom du lar den stå å hvile lenge faller den sammen og blir mindre lufting. Stek den derfor like etter du har vispet sammen ingrediensene
Eggerøre

Perfekt eggerøre. Her servert med steinalderbrød.

Ingredienser

Til fire personer

  • 8 egg
  • 4 ss. fløte (melk,vann,melk går også fint)
  • Salt (gjerne havsalt)
  • Pepper

Slik lager du perfekt eggerøre

  1. Visp eggene godt sammen slik at eggehvite og plomme blander seg skikkelig
  2. Ha i 3 ss fløte, evt. vann. Noen velger å lage eggerøre uten å tilsette væske, det fungerer også fint. Da blir den gjerne enda luftigere.
  3. Stek eggerøren i godt ekte smør på middels lav varme (4-5).
  4. Rør i eggerøren med en stekespade eller slikkepott og dra den sammen til en fin blanding.
  5. Den er ferdig når den er gjennomstekt, men ikke overstekt slik at den blir tørr.
  6. Ha i salt og pepper mot slutten av steketiden.

Les mer om lavkarbo mat her. Oppskrift på steinalderbød finner du her. Husk å servere din eggerøre men den fremdeles er varm, da smaker den best! 🙂

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Lavkarbo lasagne