i

Hva er grunnen til at jeg ikke opplever noe særlig energi og overskudd på kostholdsplanen Keto 1200?

Hei!

Jeg lurte på et par ting som jeg håper å få svar på. Hva er grunnen til at jeg ikke opplever noe særlig energi og overskudd på kostholdsplanen Keto 1200? Er det slik at man alltid ønsker å etterstrebe «faste»? Da tenker jeg på at i planen så har man et spisevindu på 8 timer, første måltid kl. 12. Dersom man ønsker flere måltider i etterkant av planen. Burde disse da komme i dette spisevinduet, eller kan man forkorte spisevinduet og ta med en frokost i 8 tiden f.eks?

Mvh

Kari

Svar fra sykepleier

Hei Kari.

Den første perioden, gjerne opp mot noen uker, er det vanlig med mindre energi, særlig dersom du går rett fra et kosthold med mer karbohydrater og over til et ketogent kosthold, som i Keto1200. Individuelle forskjeller vil også spille inn, samt hvor mye man veier og hvor mye man skal ned i vekt.

Du kan også eksperimentere med å ta deg en snack innimellom for å se om det hjelper. Fasting er frivillig. Det er sunt å faste innimellom og det vil hjelpe om man vil mye ned i vekt, men det er opp til den enkelte.

Dersom det er for ubehagelig å følge kostplanen nøyaktig som oppsatt så kan du øke tiden i spisevinduet som du foreslår og finne din egen metode. Du kan også øke størrelsen på måtlidene slik at det fungerer for deg. Alle er forskjellige og må tilpasse kostholdet til sitt behov.

Det kan også være at den nye kostplanen KetoHelse passer bedre for deg. Der er det større måltider og det er mer lagt opp til at du spiser til du er passe mett og ikke spiser utenom når du er sulten. Den er nok mer behagelig å følge for de som sliter med Keto1200.

Lykke til!

Hilsen
Robert Helle

Recent Posts

Start typing and press Enter to search