Mandelsmør, til topping og bakverk!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Hjemmelaget mandelsmør er naturlig lavkarbo. Mandelsmør kan brukes i matlaging, sauser og dipper, i bakverk eller som ingrediens i smoothie, som pålegg eller som topping på en god smoothie bowl.
Du kan lage mandelsmør med kun mandler. Vi syntes mandelsmøret blir bedre med litt salt og søtning. Vi brukte Sukrin gold som søtning. Du kan bruke den pulveriserte søtningen du foretrekker. Du kan ikke bruke sirup, da dette gjør smøret hardt.
Som du ser i oppskriften har vi stekt mandlene litt i stekeovnen før vi laget nøttesmøret. Dette er ikke nødvendig, men smaken blir best dersom du tar deg tid til dette.
Du kan eventuelt steke nøttene litt i en tørr stekepanne til de får en dypere farge.
Du kan lage nøttesmør av de nøttene du liker best. Se vår gode oppskrift på lavkarbo peanøttsmør her.
Hjemmelaget mandelsmør
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 300 g mandler med skall
- 1-2 ss Sukrin gold
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Spre mandlene på et bakeprett med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl nøttene.
- Kjør nøttene i en foodprosessor til du får en flytene masse. Dette tar ca. 10 minutter. Skrap ned massen som samler seg rundt kantene underveis. Gi gjerne motoren en pause innimellom.
- Du bestemmer selv om du ønsker silkemykt eller litt crunch i mandelsmøret.
- Smak til med søtning og salt og kjør blandingen noen runder til i foodprosessoren.
- Hell på en egnet beholder. Holdbar i mange uker og kan oppbevares i romtemperatur.