Enkel butter chicken, deilig rett med spennende smaker!
Du trodde kanskje det måtte være vanskelig å lage indisk mat fra bunnen. Nå skal vi avsløre en hemmelighet, butter chicken kan også være enkel å lage.
Du finner alle ingrediensene til denne retten på en helt vanlig dagligvarebutikk. Følger du oppskriften får du en rett full av deilige smaker, som du kan imponere andre med.
Lårfilet av kylling som kokes i sausen blir like mør som kylling marinert i yoghurt, og det er denne prosessen vi har utelatt for å gjøre denne oppskriften ekstra enkel og overkommelig. Flere av kryddersortene er også utelatt, men uten at det går ut over smaken.
Butter chicken kan lages melkefri ved å bruke klarnet smør og kokosmelk.
Server denne nydelige retten med en enkel salat, blomkålris. pannebrød eller ostelapper.
Lavkarbo enkel butter chicken
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 700 g lårfilet av kylling
- 4 sjalottløk
- 1 rød paprika
- 3 hvitløksfedd
- 1 chili
- 1 ts raspet ingefær
- 100 g meierismør (evt. klarnet smør)
- 2 ss tomatpuré
- 400 g hermetiske hakkede tomater
- 1,5 dl kremfløte (evt. kokosmelk)
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss garam masala krydder
- 1 potte koriander
- Salt og pepper
- 40 g mandelflak eller hele mandler (kan utelates)
Fremgangsmåte
- Kutt lårfilet av kylling i strimler. Kutt sjalottløk og paprika i små terninger og finhakk hvitløk og chili. Rasp ingefær.
- Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk og paprika i ca. 5 min før du tilsetter hvitløk, chili, ingefær og tomatpuré. Stek videre i noen minutter.
- Rør inn hakkede tomater, kremfløte, sitronsaft og garam masala. Bruk en stavmikser til å lage en jevn saus.
- Tilsett kyllingstrimler og kok opp. La putre i ca. 20 min.
- Rør inn grovhakket koriander og smak til med salt og pepper.
- Grovhakk hele mandler med en kniv. Rist mandelflak eller hakkede mandler noen minutter i en tørr stekepanne. Strø over retten før servering.
Utrolig god rett! Anbefaler lavkarbo nanbrød til!