Lavkarbo crunchy muffins med sjokoladesmak
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Crunchy muffins er sprø muffins med næringsrike nøtter og frø. Kombinasjonen mellom søtt og salt gir en fantastisk smak. Ta med deg en slik i matpakken og nyt en skikkelig god næringsbombe når du trenger påfyll av energi.
Vi har brukt en variasjon av nøtter, frø og kjerner. Det er mulig å endre litt på sammensetningen eller utelate ingredienser du ikke liker eller tåler.
Sukrinsirup maple kan byttes med Sukrinsirup gold eller caramel, eller med Monster fibersirup. Smak gjerne på deigen før du pressen den ned i muffinsformen, slik at du kan justere smaken av søtt og salt etter dine preferanser.
I oppskriften er det brukt Monster lavkarbo Belgisk mørk sjokolade som er uten melk. Muffinsene blir melkefri med denne sjokoladen. Men du kan velg den sjokoladen du foretrekker.
Har du ikke muffinsbrett?
Det er brukt ildfast muffinsbrett for å lage lavkarbo crunchy muffins og dette er det best egnede verktøyet. Har du ikke muffinsbrett kan du trykke deigen ut i en liten ildfast form dekket med bakepapir. Stek som anvist i oppskriften. Hell over smeltet sjokolade og sette til avkjøling. Rut opp barer når sjokoladen har stivnet.
Oppskriften på lavkarbo crunchy muffins er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo crunchy muffins
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Crunchy muffins
- 40 g chiafrø
- 40 g hakkede valnøtter
- 40 g kokosmasse
- 40 g solsikkekjerner
- 40 g gresskarkjerner
- 4 ss SukrinSirup maple
- 1 klype havsalt
Sjokoladetopping
- 85 g mørk sjokolade uten sukker
- 3 ts kokosolje
Pynt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
- Bland sammen alle ingrediensene til muffinsene i en bakebolle.
- Klipp ut bakepapir som passer i bunnen av en ildfast muffinsform, eller legg muffinsformer i papir nedi skålene i muffinsbrettet. Fordel deigen og press den ned i formen.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 15 minutter, til de begynner å få litt farge.
- Avkjøl i formen.
- Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad. Hell over muffinsene i formen. Topp med hakkede mandler etter ønske.
- La stå i kjøleskapet et par timer, frem til sjokoladen har stivnet.