Lavkarbo energikuler med kokos
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Energikuler er næringsrike og energirike små kuler som smaker godt og metter godt. Kulene er laget av ulike sorter nøtter, sjokolade og kokos. Energikulene egner seg godt som turmat for å få litt påfyll underveis.
Oppskriften er uten melk og gluten.
Denne oppskriften gir energikuler med en smak som balanserer både søtt og salt. Før du triller kulene kan du gjerne smake på deigen for å vurderer om du ønsker mer søtning eller salt.
Du kan også variere smaken ved å tilsette for eksempel kanel, kardemomme eller lakrisrotpulver.
Peanøttsmør kan byttes med mandelsmør eller en annen sort nøttesmør. Du kan også bruke kremfløte eller en annen sort plantemelk istedenfor mandelmelk uten sukker.
Oppskriften på lavkarbo energikuler er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo energikuler med kokos
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 70 g peanøttsmør uten sukker
- 2 ss Sukrin gold
- 40 g mørk sjokolade uten sukker evt. lys sjokolade uten sukker
- 20 g valnøtter
- 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 3 ss mandelmelk uten sukker evt. en annen sort
- 1 ts havsalt
- 4 ss kokosmasse
Fremgangsmåte
- Bland sammen peanøttsmør og sukrin gold.
- Finhakk sjokolade og valnøtter. Bland sammen med det andre.
- Tilsett mandelmel, mandelmelk og salt. Bland godt.
- Form kuler av deigen med hendene og rull kulene i kokosmasse.
- La stå i ca. 30 minutter i kjøleskapet før servering.