Lavkarbo gratinert plukkfisk med bacon

Ostegratinert plukkfisk med bacon – vår plukkfisk i en enda bedre utgave?

Hva blir ikke bedre med smeltet ost. Vi syntes hvert fall at vår aller mest populære fiskerett blir hakket bedre med denne vrien! Prøv selv og fortell oss gjerne hvilke du liker best.

Du kan kommunisere med oss i kommentarfeltet nederst i dette innlegget eller i vår Facebookgruppe: Lavkarbo med omhelse.no. Vi setter pris på alle tilbakemeldinger.

Lavkarbo gratinert plukkfisk

Her ser du vår originale oppskrift på plukkfisk, Lavkarbo plukkfisk med bacon. Denne retten finnes også i vår kostplan Keto1200 men i en litt annen utgave for å sikre vekttap, som er hovedmålet for de som bruker den kostplanen.

Dersom du ønsker å lage denne retten litt mer budsjettvennlig anbefaler vi deg å bytte sellerirot med blomkål, enten 50/50 av hver eller bare blomkål. Retten blir også veldig god med blomkål.

Har du ellers grønnsaker som må brukes opp før de blir dårlig kan du lage grønnsaksmos av de fleste grønnsaker. Bland inn de grønnsakene du har for hånd og tilbered retten ellers på samme måte som beskrevet under.

Lavkarbo gratinert plukkfisk

Ble du inspirert til å lage en deilig fiskerett til familien i dag? Hvis ikke kan du gjerne bla gjennom våre andre oppskrifter for ekstra inspirasjon. Du finner arkivet her.

Lavkarbo gratinert plukkfisk

LAVKARBO GRATINERT PLUKKFISK MED BACON

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 50 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 726kcal | Karbohydrater: 8.7g | Protein: 55.5g | Fett: 50.7g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 600 gram torskefilet
  • 700 gram sellerirot eller blomkål evt. 50/50
  • 6 sjalottløk
  • 1 purre
  • 40 gram meierismør (til grønnsaksmosen)
  • 200 gram kremost naturell
  • Muskat
  • Salt og pepper
  • 175 gram revet ost
  • Frisk gressløk eller kruspersille
  • 200 gram bacon i terninger

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Trekk torskefileten i en kjele med saltet vann. Trekkes i ca. 10 minutter, til fisken er spiseklar. Ta fisken ut av kjelen, men la vannet være igjen.
  • Rens sellerirot og evt. blomkål og skjær i terninger.
  • Legg ternet sellerirot og evt. blomkål i kjelen med fiskekraften. Kokes i ca. 10 minutter, til grønnsakene er mør.
  • Finhakk sjalottløk og purre.
  • Stek sjalottløk i en stekepanne med smør. Stek i 10 minutter, frem til løken blir blank og myk. Stek purre sammen med løken de siste to minuttene. Hell løken over i en skål før du steker bacon i den samme stekepannen.
  • Hell av kokevannet fra grønnsakene. Tilsett smør, kremost, muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Tilsett løken og fisken i kjelen med puréen. Blandes godt slik at fisken deles i mindre biter.
  • Hell blandinger over i en ildfast form og strø over revet ost.
  • Stekes på midterste rille i ovnen til osten er gylden, 15-20 minutter.
  • Serveres med stekt bacon. Strø gjerne over hakket gressløk og kruspersille før servering for ekstra god smak.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search