Lavkarbo gratinert plukkfisk med bacon





Ostegratinert plukkfisk med bacon – vår plukkfisk i en enda bedre utgave?

Hva blir ikke bedre med smeltet ost. Vi syntes hvert fall at vår aller mest populære fiskerett blir hakket bedre med denne vrien! Prøv selv og fortell oss gjerne hvilke du liker best.

Du kan kommunisere med oss i kommentarfeltet nederst i dette innlegget eller i vår Facebookgruppe: Lavkarbo med omhelse.no. Vi setter pris på alle tilbakemeldinger.

Lavkarbo gratinert plukkfisk

Her ser du vår originale oppskrift på plukkfisk, Lavkarbo plukkfisk med bacon. Denne retten finnes også i vår kostplan Keto1200 men i en litt annen utgave for å sikre vekttap, som er hovedmålet for de som bruker den kostplanen.

Dersom du ønsker å lage denne retten litt mer budsjettvennlig anbefaler vi deg å bytte sellerirot med blomkål, enten 50/50 av hver eller bare blomkål. Retten blir også veldig god med blomkål.

Har du ellers grønnsaker som må brukes opp før de blir dårlig kan du lage grønnsaksmos av de fleste grønnsaker. Bland inn de grønnsakene du har for hånd og tilbered retten ellers på samme måte som beskrevet under.

Lavkarbo gratinert plukkfisk

Ble du inspirert til å lage en deilig fiskerett til familien i dag? Hvis ikke kan du gjerne bla gjennom våre andre oppskrifter for ekstra inspirasjon. Du finner arkivet her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo gratinert plukkfisk

Lavkarbo gratinert plukkfisk med bacon

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 50 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 671kcal | Karbohydrater: 7.9g | Protein: 45g | Fett: 49g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 500 g torskefilet
  • 700 g sellerirot eller blomkål evt. 50/50
  • 6 sjalottløk
  • 0,5 purre
  • 40 g meierismør (til grønnsaksmosen)
  • 200 g kremost naturell
  • Muskat
  • Salt og pepper
  • 125 g revet ost
  • Frisk gressløk eller kruspersille
  • 200 g baconterninger

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Trekk torskefileten i en kjele med saltet vann, i ca. 10 min, til fisken er spiseklar. Ta fisken ut av kjelen.
  • Rens sellerirot og evt. blomkål og skjær i terninger. Legg over i kjelen med fiskekraft og kok opp. La koke i ca. 10 min, til grønnsakene er myk.
  • Finhakk sjalottløk og purre.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek sjalottløk frem til løken blir myk. Stek purre sammen med løken de siste to minuttene. Hell løken over i en skål og stek bacon i den samme stekepannen.
  • Hell av kokevannet fra grønnsakene. Tilsett smør, kremost, muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage puré. Rør inn fisk og løk, og bland godt slik at fisken deles i mindre biter.
  • Hell blandinger i en ildfast form og strø over revet ost.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.
  • Server med stekt bacon. Strø gjerne over hakket gressløk eller kruspersille før servering for ekstra god smak.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search